Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 6-4-11

Η κρίση αποτελεί  ευκαιρία
Φαίνεται ότι οι οικονομικές κρίσεις  και οι καταστροφές του πλανήτη δεν μας έμαθαν τίποτε ακόμα. Η δική μας χρεοκοπία, απόρροια μιας ανίκανης πολιτικής τάξης και ηγεσίας να τακτοποιήσει τα του οίκου της, εδώ και χρόνια, θα έπρεπε, λογικά, να είχαν σημάνει το τέλος των φανατικών. Των κατόχων της μιας απόλυτης λυτρωτικής αλήθειας. Και μέσα από ένα διάλογο όλων με όλους να είχαμε καταστρώσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Λογικά, όλοι, πολίτες και ηγέτες, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές θα έπρεπε να δουλεύουν πάνω στο ίδιο μοτίβο: αντί συγκρούσεις συμφωνίες, αντί πολέμους συμβιβασμούς. Αντί για το δίκιο του καθενός, λίγη έστω δικαιοσύνη για όλους...
Η επίσκεψη Κατσέλη στη πόλη μας και το  πρωτόκολλο συνεργασίας το οποίο καλύπτει δύο δράσεις για τη στήριξη της εργασίας προϋπολογισμού 23 εκ ευρώ τα οποία θα εκχωρηθούν στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, λογικά θα έπρεπε να χαιρετιστεί ως μια ανάσα ζωής στο βαθύ τούνελ που έχουμε εισέλθει και όχι να δημιουργεί εντάσεις και ακρότητες. Χωρίς να αποτελούν πανάκια στην ανεργία, τουλάχιστον εμποδίζουν την αύξησή της,  στηρίζοντας  τον τομέα της εργασίας και προωθώντας  την κοινωνική και  οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας. Αυτό δεν συνέβη. Κάποιοι εμμένουν στανικά  στις θέσεις τους και θέλουν να προκαλούν εντάσεις, λησμονώντας οι μεν τη χρεωκοπία του δικού τους υπαρκτού σοσιαλισμού, οι δε των οικονομιών της αγοράς, που είναι πνιγμένες στα σκάνδαλα.    
Και όμως η κρίση αυτή είναι μια ευκαιρία για όλους μας. Όχι για να κινηθούμε με τους συνήθεις τρόπους αντίδρασης, αλλά για να πραγματοποιήσουμε τη υπέρβαση που τόσο έχουμε ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Οι πεζοδρομιακές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις δεν ωφελούν. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να σπρώχνουν την ευκαιρία που παρουσιάζεται για καισαρική τομή σε όλα, κάτω από το χαλί, και να την υπαγάγουν σε συνηθισμένους τρόπους σκέψεις, προκειμένου να συνεχιστεί η υπάρχουσα πολιτική δραστηριότητα. Αν συνεχιστεί αυτό θα χάσουμε τη  μοναδική ευκαιρία που μας παρουσιάζεται για ουσιαστικές αλλαγές.
 Ποιοι τα φάγανε;
«Στο περίφημο πλέον φιλοσοφικό ερώτημα «ποιοι τα φάγαμε» προστίθενται καθημερινά πολλές και διαφορετικές απαντήσεις. Από τις συγχωνεύσεις σχολείων, για παράδειγμα προκύπτουν απίστευτες περιπτώσεις καθημερινής και θεσμοθετημένης παράνοιας, που από μόνες τους συνεισφέρουν σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση.
Τρία χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Απόσταση μεταξύ τους 16 και 21 χιλιόμετρα-λιγότερο από Αθήνα-Γλυφάδα και χωρίς κυκλοφοριακό. Στο πρώτο χωριό, το τοπικό γυμνάσιο είχε 22 μαθητές και 16 καθηγητές. Στο δεύτερο 18 μαθητές και 15 καθηγητές. Στο τρίτο χωριό 19 μαθητές και 15 καθηγητές. Σύνολο: 3 γυμνάσια με 59 μαθητές και 46 καθηγητές. Μόνο η ετήσια μισθοδοσία των καθηγητών του κάθε σχολείου ήταν πάνω από 600.000 ευρώ.
Με άλλα λόγια, το ελληνικό δημόσιο (δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος…)πληρώνει ετησίως κοντά στα 2 εκατ. ευρώ σε 46 άτομα διδακτικό προσωπικό για να διδάσκουν 59 μαθητές-σε 3 διαφορετικά σχολεία… Είμαι βέβαιος ότι το Ίτον στην Αγγλία και το Βασάρ στην Αμερική αποκλείεται να κοστίζουν περισσότερο!
Δεν ξέρω πώς το ελληνικό δημόσιο ανέχτηκε ως τώρα τέτοια φαινόμενα-αλλά δεν  θα εκπλαγώ αν μάθω ότι κάποιοι τοπικοί πολιτευτές ή νομάρχες ή περιφερειάρχες φροντίζουν να υπάρχει και να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε». Γιάννης Πρετεντέρης, εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ 4-4-11

Ανήκει στο δήμο
Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας δέχεται  ότι η κυριότητα του Δημοτικού ακινήτου το οποίο περιλαμβάνει το  οικοπέδο που μέσα σε αυτό υπάρχει  το κτίριο του Ο.Τ.Ε., στο Τ.Δ. Παραλίου Άστρους επανέρχεται αυτοδίκαια στο Δήμο, λόγω του ότι διαπιστώνεται η αλλαγή της χρήσης, για την οποία δωρίθηκε το ακίνητο.
Επίσης, αποφασίστηκε να καταχωρηθεί η παρούσα απόφαση του Δ.Σ. στα Κτηματολογικά φύλλα του Κτηματολογικού Γραφείου Άστρους, καθόσον η απόφαση αυτή αποτελεί τίτλο απόκτησης της κυριότητας του ακινήτου που είχε δωρηθεί, σύμφωνα με το άρθρο 184 παρ. 2 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.).
 

Πυροπροστασία
Στο πλαίσιο της οργάνωσης και του συντονισμού των ενεργειών Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Τρίπολης και ειδικότερα όσον αφορά τη διαχείριση ενεργειών πρόληψης και πυροπροστασίας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2011, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου οργανώνει συνάντηση μεταξύ του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, των Αντιδημάρχων του Δήμου Τρίπολης, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας και των Προέδρων και εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης.

Πορεία στον Πάρνωνα
Την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει εξόρμηση στον Πάρνωνα. Θα διασχίσει τα υπέροχα δάση του Πολύδροσου σε μια διαδρομή από Τζίτζινα- Προφήτη Ηλία – Ράχη Ψαρή – Λιθόστρουγγα – Τσουγκάνα – Μαρμαριά. Ώρες: 7, Κατηγορία : Β (χωρίς τεχνικές δυσκολίες). Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης στις 7:00 π.μ.

Για εθελοντές
Ο Δήμος Τρίπολης ενεργοποιώντας το πνεύμα εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς των κατοίκων της πόλης,  καλεί τους δημότες σε εθελοντικό καθαρισμό διαφόρων σημείων του δήμου. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 10 Απριλίου στις 10.00 π.μ. από στην πλατεία Κολοκοτρώνη και θα συνεχιστεί  προς τις εισόδους της πόλης. Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτή τη  διαδρομή ας διαθέσει λίγο από τον χρόνο του για την καθαριότητα της γειτονιάς του , συμμετέχοντας και με αυτόν τον τρόπο στη συλλογική προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας.Πρόσκληση
Η καλλιτεχνική ομάδα (ποιητές-μουσικοί-εικαστικοί-τεχνικοί και λοιποί θορυβώδεις αμπελοφιλόσοφοι, και επ΄αυτοφώρω αμετανόητοι γλεντζέδες) της εναλλακτικής κοινότητας Τρίπολης,  σας περιμένουμε τη Παρασκευή 8 Απρίλη 9ΜΜ στον ΚΑΦΕΝΕ του ΤΣΟΥΜΠΡΗ  σε μια κατανυκτική βραδιά τσιπουρομαχίας  στο μπαράκι των «Ιπτάμενων Ολλανδών» μας, που σας μεταφέρουν πάραυτα (γιατί εσείς το ζητήσατε..) στη χώρα του Μηντονειδατόκερου και στην απολύτως εγγυημένα ραδι-ενεργή «Φάρμα των Ζώων» των ξενηστικωμένων μουζικάντηδων της περιοχής μας, από την εξαιρετικά δημοφιλή στρούγκα μας « Γιαούρτια Υπάρχουν..»
ΕΝΔΥΜΑ: “ο ελάχιστος εαυτός»  ή, «η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή…» (κατόπιν συνεννοήσεως με τον φουσκωτό).  Τη βραδιά φωτίζουν (κρατώντας το γνωστό φανάρι..) οι μουσικοί DiDi M. Fadul εικαστικά, κιθάρα, φωνή YEORGI CHANCHEU  ούτι «τα ΝΟΜΟΤΕΛΙΑ» Βαγγέλης Γέττος  κιθάρα, λαούτο, φωνή Νίκος Ροδίτης  μπουζούκι, φωνή Φώτης Παλαμιώτης  ακορντεόν
Σπύρος Χολής  κρουστά.

Χαμογελάτε
Πήγε ο Γιωρίκας στην Aυστραλία για δουλειές και έβγαλε φωτογραφία με δύο βόδια. 
Στέλνει την φωτογραφία στη μάνα του και γράφει: 
"Mάνα εγώ είμαι στη μέση"


Δεν υπάρχουν σχόλια: