Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία10-5-11

Μπεγλίτης
Προσεκτικός όσον αφορά τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της Κορινθίας υπήρξε προχθές ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, σχετικά με  τα όσα καταλόγισε στον Γενικό Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Τάσο Αποστολόπουλο, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, τον οποίο χαρακτήρισε διορισμένο υπαλληλάκο... Είπε ο κ. Μπεγλίτης: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι μέρος της πολιτική τάξης, της δημοκρατικής νομιμότητας. Ο κύριος Αποστολόπουλος είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε  τους θεσμούς, τους  διακριτούς ρόλους.  Πρέπει μέσα από αμοιβαίο σεβασμό, διάλογο και συνεργασία να λύνονται τα όποια προβλήματα. Δεν βοηθάει ο ρητορικός ή ο καταγγελτικός λόγος. Πρέπει να σέβονται όλοι τους θεσμικούς ρόλους. Γιατί και ο κύριος Αποστολόπουλος έχει νομιμοποίηση, έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση που έχει η κυβέρνηση μας».
Συμπτύξεις πανεπιστημίων
«Καλλικράτης» και στα πανεπιστήμια εν όψει, παρ’ όλες τις  διαψεύσεις του παρελθόντος. Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος", θα υπάρξουν συμπτύξεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εκεί όπου το ένα πανεπιστήμιο είναι σε απόσταση αναπνοής από το άλλο, ή όπου τα γνωστικά αντικείμενα σπουδών είναι τα αυτά.   Το ακραίο σενάριο που εξετάζεται είναι από τα συνολικά 23 σήμερα ΑΕΙ της χώρας να παραμείνουν μόνον τα 11. Μια πρόταση που έχει ριχτεί και αφορά το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχει να κάνει με την ενσωμάτωσή του στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
«Τζιτζιφιόγκοι»
«Άριστα έκανε ο κ. Ρέππας» τόνισε ο Απόστολος Κακλαμάνης μέσω του Realfm 97,8 όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του υπουργού Μεταφορών περί «τζιτζιφιόγκου». Μάλιστα, επεσήμανε ότι υιοθετεί τον χαρακτηρισμό «τζιτζιφιόγκοι». «Θεωρώ ότι κάποιος που έχει έναν υπεύθυνο ρόλο δεν μπορεί να ....
δημιουργεί φήμες και προβλήματα στην κυβέρνηση, διότι η κυβέρνηση και οποιοσδήποτε υπουργός του έκαναν την τιμή να τον αξιοποιήσουν σε ένα πόστο. Θεωρώ ότι έκανε άριστα ο κ. Ρέππας» είπε ο κ. Κακλαμάνης.  Όσον αφορά τις εκλογές ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι: «Αν συνεχιστεί πράγματι αυτή η κατάσταση μάρτυρες της οποίας γίναμε και σήμερα στη Βουλή, βεβαιότατα να πάει η υπόθεση στο λαό. Αυτό σημαίνει δημοκρατία». Πηγή: real.gr
Επιστροφή λειψάνων
Το Σάββατο 30 Απριλίου, τμήμα των ιερών λειψάνων του Αγίου Διονυσίου του Σοφού, επέστρεψαν μετά από 600 χρόνια στη γενέτειρά του, τη Δημητσάνα. Τα ιερά λείψανα μετέφερε ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος. Στην τελετή υποδοχής παραβρέθηκαν οι μητροπολίτες  Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Καισαριανής Δανιήλ, Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος. Ο Διονύσιος Α' ο Σοφός, διετέλεσε Οικουμενικός Πατριάρχης την περίοδο 1467-1471 και 1488-1490. Γεννήθηκε στη Δημητσάνα πριν το 1410. Σπούδασε στη Σχολή της Μονής Φιλοσόφου στην πατρίδα του. Εκάρη μοναχός στη Μονή Μαγγανών στην Κωνσταντινούπολη. Κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης συνελήφθη και οδηγήθηκε αιχμάλωτος στην Ανδριανούπολη. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο. Τον Ιανουάριο του 1467 εξελέγη Οικουμενικός Πατριάρχης. Επί Πατριαρχίας Ιωακείμ Α' ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ορίστηκε να τιμάται η μνήμη του στις 23 Νοεμβρίου. Το σκήνωμά του φυλάσσεται στη Μονή Εικοσιφοινίσσης.
Επεισόδια
Στα χέρια ήρθαν για μια ακόμη φορά οπαδοί του Ολυμπιακού με αυτούς του Παναθηναϊκού στην πόλη μας, προχθές το βράδυ, όταν οι τελευταίοι, με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, έκαναν πορεία έξω από το σύνδεσμο του Ολυμπιακού. Με υβριστικά συνθήματα και με κάποια αντικείμενα που έριξαν  προς του λίγους οπαδούς του Ολυμπιακού,  που ήταν εκείνη τη στιγμή στον σύνδεσμο, στην οδό Ελ, Βενιζέλου,  δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια. Ωστόσο,  οι αστυνομικές δυνάμεις παρενέβησαν τάχιστα  και τους διέλυσαν, χωρίς άλλα επεισόδια.
Χαμογελάτε
Η σύζυγος στο σύζυγο:
- Κοίτα, με το να ρουφάς την κοιλιά σου την ώρα που ζυγίζεσαι, δεν πρόκειται να δείξει λιγότερα κιλά η ζυγαριά!
- Το ξέρω, βρε Μαρίκα!
- Τότε γιατί τη ρουφάς;
- Για να δω τι γράφει η ζυγαριά

Δεν υπάρχουν σχόλια: