Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 15-5-11

Γιορτή μουσείων «Μουσεία και Μνήμη» είναι το θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2011, όπου τα μουσεία διαφυλάσσουν τη μνήμη και αφηγούνται ιστορίες.  Στο πλαίσιο αυτό η ΛΘ’ ΕΠΚΑ, που εδρεύει στην Τρίπολη,  συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό, με  εκδηλώσεις που  θα πραγματοποιηθούν στα Αρχαιολογικά Μουσεία  Τεγέας και Αστρους στις  18 και 19 Μαΐου 2011 σε συνεργασία  με το Σώμα Ελλήνων  Οδηγών - Τοπικό Τμήμα  Τρίπολης.
Μουσεία Τεγέας - Αστρους
Έτσι, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθεί  η έναρξη του εκπαιδευτικού  προγράμματος με τίτλο: «Ελάτε να στήσουμε το μουσείο Τεγέας»,  το οποίο απευθύνεται σε μαθητές  δημοτικού, ενώ το βράδυ στις  8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση  ανοιχτή για το  κοινό, στον περιβάλλοντα χώρο του  Αρχαιολογικού Μουσείου, που θα περιλαμβάνει  βιντεοπροβολή με θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας. Από το χθες στο σήμερα και το αύριο».  Η βραδιά  θα ολοκληρωθεί με την  ανθρώπινη αλυσίδα που θα αγκαλιάσει  το Μουσείο, με ένα κερί στο χέρι, για να φωτιστούν  οι μνήμες του  Μουσείου.
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2011, στο Αρχαιολογικό  Μουσείο Αστρους και στις 11 το πρωί, θα γίνει εκδήλωση ανοικτή  για το κοινό στον κήπο του  Μουσείου. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, ας πάρουν μαζί τους ένα φυτό ή ένα λουλούδι για να γίνουν  εθελοντές  της μνήμης φυτεύοντάς το στον  προαύλιο κήπο.

«Ημέρα Καριέρας»
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που σκοπό έχει την  παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης στους φοιτητές και στις φοιτήτριες όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου, αλλά και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο πολίτη για διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο εσωτερικό και εξωτερικό, διαθέσιμες υποτροφίες ή άλλες χρηματικές ενισχύσεις, συνέδρια και ημερίδες,   , στο πλαίσιο των δράσεων του, διοργανώνει «Ημέρα Καριέρας» στις 17 Μαΐου 2011 και ώρα 11:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ο.Α.Ε.Δ. (δίπλα στο κτίριο που στεγαζόταν η Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, Τέρμα Καραϊσκάκη, Τρίπολη).
Κατά την «Ημέρα Καριέρας» επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και της Οικονομίας, θα ενημερώσουν τους φοιτητές για τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας και τις δυνατότητες απασχόλησης τους σε αυτή.
Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν είναι: Εθνική Τράπεζα, Cisco Systems, PricewaterhouseCoopers, Virtual Trip Group, HelioSphera, ΠΕΛΑΝ A.E., ΑΡΚΑΣ Α.Ε.

Βιβλιοθήκες
Στην αίθουσα διαλέξεων της Ματζουνείου Βιβλιοθήκης Τριπόλεως (Πανός), επί της οδού Επισκόπου Ανθίμου και Δολιανών, στα Κλωνατζίδικα,η Αστική – Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library» και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τριπόλεως την περασμένη Τρίτη 10 Μαΐου 2011 οργάνωσαν δημόσια διαβούλευση για εκπροσώπους βιβλιοθηκών και φορέων της Περιφερείας Πελοποννήσου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα και τρόποι μετατροπής των  βιβλιοθηκών σε «κόμβους της κοινότητας» με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η εισήγηση έγινε από τον κ. Ιωάννη Τροχόπουλο, Διευθυντή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βεροίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του «Προγράμματος για τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες», μια δραστηριότητα, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που έχει σκοπό την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης των βιβλιοθηκών και στόχο την ανάπτυξη ενός μοντέρνου συστήματος υπηρεσιών τους και γενικότερα πληροφόρησης και ενημέρωσης. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο κ. Ανδρέας Πουλάς, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης σε Θέματα Παιδείας. Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκε και ευχαρίστησε ο πρώην Δήμαρχος και πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Τριπόλεως κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, με την Διευθύντρια κ.  Παναγιώτα Τσουραπά.

Εξόρμηση
Την Κυριακή 15 Μαΐου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο Μανιάτικο Ταϋγετο. Το αυστηρό και καθαρό τοπίο της "Έξω Μάνης" θα αποκαλυφθεί μεγαλειώδες σε μια μοναδική διάσχιση από Παναγία Γιάτρισσα Λακωνίας - Μηλιά - Κάτω Χώρα - Ελαιοχώρι - Πύργο Καραδαμύλης . Στη  διαδρομή μπορούν να συμμετάσχουν ακόμα και αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση και στοιχειώδη ορειβατικό εξοπλισμό.
Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει στις 7 π.μ. από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης και επιστροφή  το απόγευμα.

Χαμογελάτε
Αιώνιες απορίες:
Τα περδίκια δεν αρρωσταίνουν ποτέ;
Που είναι ο Βρόντος;
Ποιον κέρδισε τελικά η Χαβάη 5-0;
Πόσα χρόνια διαρκεί ένα ζαμάνι;
Τα ΑΤΜ γιορτάζουν της Αναλήψεως;
Πριν τον γάμο του Καραγκιόζη, έγινε μπάτσελορ πάρτυ;
Έχει γίνει ποτέ αγώνας αυτοκινήτων στην Πέτρου Ράλυ;
Τα αμπελοφάσουλα, παράγουν κρασί ή φασολάδα;
Ο μπεκρή μεζές ανιχνεύεται στο αλκοτέστ;
Λύθηκαν ποτέ τα Ελευσίνια Μυστήρια;
Για ποιο λόγο σιδερώνουν τις πυτζάμες;
Σε τι διαφέρει ένα ημιυπόγειο από ένα ημιισόγειο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: