Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 24-5-11

Μας «γράφουν»Δεν ξέρουμε ως που θα φτάσει η σιδερένια πυγμή του αντιδημάρχου κ. Καρλή, στο ζήτημα της εφαρμογής των κείμενων διατάξεων για ευταξία στο δήμο. Οι πρώτες κινήσεις που καταγράφονται πάντως στην πλατεία Αρεως, πέραν εκείνων της μερικής συμμόρφωσης  του πεζόδρομου, δείχνουν αυθαιρεσία και τσαμπουκά απροκάλυπτο. Η γραμμή που έχει τεθεί ως όριο για τα τραπεζοκαθίσματα, μπροστά από τα μαγαζιά, ακολουθείται πιστά από όλους,  πλην Λακεδομονίου, προφανώς γιατί έχει μπάρμπα στην Κορώνη, που του εξασφαλίζει ασυλία στο Δήμο και του παρέχει όλες τις διευκολύνσεις, - μέχρι και πεζοδρόμιο, από κολονάκια προστατευμένο.  Μετά από αυτά πιστεύει κανείς πως μπορούν να υπάρξουν ομαλές συνθήκες διακίνησης των πεζών σε μια πλατεία που ξεκινά με αυτούς, τους κάκιστους οιωνούς; 

Αεροδρόμιο Τρίπολης
Από το γραφείο τύπου της ΝΔ απεστάλη τα τοπικά ΜΜΕ η παρακάτω δήλωση του βουλευτή Αργολίδας και Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής Γιάννη Ανδριανού, σχετική με τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό. Σε αυτήν τονίζεται ότι : «Η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης ώστε να λειτουργεί ως αερολιμένας –κόμβος χαμηλού κόστους για την εξυπηρέτηση ναυλωμένων πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών είναι αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο των επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό, όσο και ευρύτερα των τοπικών κοινωνιών.
Επισημαίνεται ότι την ανάγκη για αναπτυξιακή αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης την έχουν αναγνωρίσει με δημόσιες τοποθετήσεις τους και οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας  σε σχετική ημερίδα είχε δηλώσει: ‘’τα οφέλη από τη λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη είναι πολλά’’. Ο δε Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, σε  πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων δεσμεύθηκε -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης - για χωροθέτηση του αεροδρομίου ώστε να  δέχεται αεροσκάφη τσάρτερ.
Είναι συνεπώς  επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα έργο αναγκαίο για την ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
 

Εκδήλωση
Η  Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, στα πλαίσια της εορτής των Αγίων Νεομαρτύρων μας Δημητρίου και Παύλου και της θλιβερής μνήμης της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με τίτλο « Από τη νύχτα της Αλώσεως στο χαραυγή των  Νεομαρτύρων», το Σάββατο 28 Μαΐου 2011, στις 8 η ώρα το βράδυ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως, με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας.

Χαμογελάτε
Απορίες αφελούς;
Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί το παρδαλό κατσίκι έχει μεγαλύτερη αίσθηση του χιούμορ από τα υπόλοιπα μονόχρωμα;
Το @ σε τι ακριβώς μοιάζει με το παπάκι;
Ο Κουτρούλης πόσους προσκεκλημένους έχει τελικά στο γάμο του;
Υπάρχει κάποιος ψυχοπαθής που δημιουργεί συστηματικά λάκκους στις φάβες;;
Στην Αφρική πως ονομάζεται το αράπικο φιστίκι;
Γιατί του διαόλου η μάνα δε δοκιμάζει να μείνει πιο κοντά;
Τι μέσο χρησιμοποιεί ένα βουνό για να πάει στον Μωάμεθ;
Τι κάνουν όλη αυτή την καφεΐνη που περισσεύει όταν μετατρέπουν τον κανονικό καφέ σε ντεκαφεϊνέ;






Δεν υπάρχουν σχόλια: