Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Αποστρατικοποίηση» του αεροδρομίου. Τρίπολη

Διαχρονικό ζητούμενο αποτελεί η ενίσχυση του τουρισμού στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο με συγκεκριμένες  δράσεις και ενέργειες της πολιτείας. Το τελευταίο διάστημα  σημαντικά επενδυτικά σχέδια - κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα – περιμένουν κάποιες κινήσεις στον τομέα των μεταφορών, για να λάβουν  σάρκα και οστά και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή μας, ενώ κάποια άλλα ετοιμάζονται να θέσουν και αυτά το στίγμα τους. Ο τόπος  μας συγκεντρώνει όλα εκείνα τα προσόντα να γίνει ένας ελίτ τουριστικός προορισμός της χώρας: από τη μια η πλούσια φυσική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και από την άλλη το επενδυτικό ενδιαφέρον, που γίνεται ολοένα και ισχυρότερο, συν τω χρόνω. Οι Μυκήνες, η αρχαία Επίδαυρος, ο ορεινός όγκος του Μαινάλου, ο Μυστράς και τόσα άλλα μέρη, συνθέτουν έναν ισχυρό πόλο έλξης για τον έλληνα και τον ξένο ταξιδιώτη. Και σίγουρα οι νέοι οδικοί άξονες που ολοκληρώθηκαν αλλά και εκείνοι  που χαράσσονται στην περιοχή, σε συνδυασμό με την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό,  μπορούν να συμβάλουν στην αναγέννηση της περιοχής.
Το τελευταίο, η αποστρατικοποίηση  δηλαδή του αεροδρομίου της 124 ΠΒΕ και η λειτουργία του ως πολιτικού τοιούτου, αποτελεί χρόνιο αίτημα της κοινωνίας των νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Οι φορείς των νομών αυτών έχουν επανειλημμένως θέσει το ζήτημα στους αρμοδίους, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα εξυπηρετήσει ολόκληρη την περιφέρεια Πελοποννήσου και θα συμβάλλει στην τουριστική της ανάπτυξη. Δεν ήταν δε λίγες οι φορές, που η απάντηση στο αίτημα αυτό ήταν  θετική και μάλιστα υπό τη μορφή πανηγυρικής εξαγγελίας!
Όμως, οι κατά καιρούς εξαγγελίες, έμειναν στο επίπεδο των υποσχέσεων και δεν υλοποιήθηκαν! Καιρός τώρα, που η οικονομική κρίση χτύπησε για τα καλά την πόρτα μας, να βρούμε διέξοδο μέσω του τουρισμού, οι προοπτικές του οποίου για φέτος καταγράφονται λίαν ευνοϊκές. Η αξιοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου με την  προσέγγισή του από  αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, αποτελούν ευκαιρίες και προκλήσεις για τον τουρισμό. Ο Περιφερειάρχης έχει συλλάβει τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος και κινείται δραστήρια προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζουμε και η προϊσταμένη πολιτική ηγεσία  να μην κωφεύσει αυτή τη φορά και να κινηθεί δραστήρια, διεκδικώντας το μερίδιο που μας αναλογεί από τα εκατομμύρια των επιβατών που διακινούνται με αυτές τις εταιρείες.  Ίσως για πρώτη φορά η φράση «οι καιροί ου μενετοί», είναι τόσο επίκαιρη  και δεν  αποτελεί  «κλισέ» κατάληξης ενός δημοσιογραφικού σημειώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: