Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 2-6-11

ΑπίστευτοΟ  Σαουδάραβας πρίγκιπας Αµπντουλραχµάν Μπιν Αµπντουλάχ Αλ Σαούντ, κυβερνήτη της πόλης Μάγκµα και µια ομάδα άλλων επισκεπτών που εκπροσωπούσαν ατύπως τον υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, επισκέφθηκαν χθες  την Αθήνα,  την Ύδρα, αλλά και τη Δημητσάνα  για να αποκτήσουν τεχνογνωσία σε θέματα ανάπτυξης αρχαιολογικού τουρισμού.

Γαλάζια σημαία
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2011. Με 387 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.012 ακτές και 638 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Από την Αρκαδία μόνο η ακτή «Καλλιστώ», του Αστρους,  «σημαιοστολίστηκε» με αυτή τη σημαία.

Στους «Ρούχους»
Το όρος Μαίναλο και συγκεκριμένα η περιοχή των «Ρούχων», θα είναι το σημείο όπου την  ερχόμενη Κυριακή η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα γιορτάσει  την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με την ενεργό συμμετοχή πολλών φυσιολατρικών εθελοντικών οργανώσεων της Πελοποννήσου.
Πρόκειται για ένα θαυμάσιο οροπέδιο, ικανό να φιλοξενήσει πολλά άτομα και γνωστό από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού του 2005, τότε που υφυπουργός Πολιτισμού ήταν ο Πέτρος Τατούλης. Η πρόσκληση έρχεται για μια ακόμη φορά από τον Περιφερειάρχη με την υπόμνηση πως «για την περιφέρεια δεν είναι απλά μια γιορτή, αλλά μια διαδικασία ζύμωσης και εκπαίδευσης». 
Η προσπέλαση όσων επιθυμούν στο σημείο αυτό θα γίνεται με λεωφορεία που θα ξεκινούν το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Αγίου Βασιλείου. Η μετάβαση και η επιστροφή θα είναι δωρεάν.

Αρκαδικός Ορχομενός
Η «Παναρκαδική Ομοσπονδία», η ΛΘ  ΕΠΚΑ και το «ΔΙΑΖΩΜΑ» πραγματοποιούν εκδήλωση την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Αίθουσα Παλαιάς Βουλής) για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου του Αρκαδικού Ορχομενού με θέμα :«Ένα σπουδαίο μνημείο περιμένει». Θα μιλήσουν η κ. Αννα Καραπαναγιώτη, διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας με θέμα: Η μαγεία της αποκάλυψης ενός μνημείου και  ο κ. Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ θα αναφερθεί στο θέμα: Ένα μνημείο μας περιμένει. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Υιοθετείστε ένα Θέατρο», του παραπάνω σωματείου.
Νταραίϊκα τραγούδια
Η παρουσίαση του βιβλίου “Ιστορία και Λαϊκός Πολιτισμός του χωριού Δάρα Αρκαδίας-Συλλογή Λαογραφικού και άλλα κείμενα” και της μουσικής καταγραφής “Νταραίικα Τραγούδια”, κόπος και φροντίδα   του Συλλόγου Δαραίων Αττικής, έγινε το περασμένο Σάββατο 28 Μαίου στο ξενοδοχείο Novotel, στη Αθήνα. Για το έργο αυτό μίλησε η Λέκτορας Κοινωνικής Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασιλική Χρυσανθακοπούλου, παρουσία της Διευθύντριας του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη και  της Διευθύντριας του Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Τραγουδήματος κ. Βιβής Κανελλάτου. Χορούς χόρεψε  η Λαογραφική Εστία Τρίπολης με την επιμέλεια του Βασίλη Παναγόπουλου. Τα «Νταραίικα Τραγούδια» τραγούδησαν Δαραίοι, ενώ στο CD τραγουδάει και ο γνωστός τραγουδιστής  Παναγιώτης  Λάλεζας και στο κλαρίνο παίζει ο Νίκος Φιλιππίδης. 

Συλλαλητήριο
Σε συγκέντρωση και συλλαλητήριο καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας το ερχόμενο Σάββατο, 4 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, με σκοπό:
«Στο Μνημόνιο διαρκείας να αντιτάξουμε τον αγώνα διαρκείας. Να ξεσηκωθούμε ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι το δικό μας χρέος».
 

Χαμογελάτε
Πάει ένας χασικλής στο ζαχαροπλαστείο και λέει:
- Τι είναι αυτά εκεί;
- Αυτά είναι κοκάκια.
Αρχίζει και κλαίει ο χασικλής:
- Γιατί κλαίς;
- Κοκάκια λέγανε τον συχωρεμένο τον αδερφό μου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: