Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Γάτος γράφει, γάτος σκούζει 30-6-11

 Για ποιόν χτυπά η καμπάνα Δήμαρχε;
Τι άραγε εννοεί ο Δήμαρχος Σμυρνιώτης όταν λέει «δεν έχουμε ευθύνη για τα προβλήματα που θα προκύψουν αν ο σκουπιδότοπος στο Πλάτωμα κλείσει» που θα κλείσει την Τρίτη από τους κατοίκους; Κι αν δεν έχεις την ευθύνη Δήμαρχε μου έχεις στα χέρια σου την καυτή πατάτα! Ποια πατάτα; Αυτή που λέει που θα πας τα σκουπίδια την Τρίτη το μεσημέρι και την Τετάρτη και όλες τις ημέρες! Αλλά.. ψιλά γράμματα! Άντε Δήμαρχε μου το ταξιδάκι στο Πάινε και έχει ο Θεός!



Πάρε ανάσα Κώστα μου θα πνιγείς!
Είναι μερικοί βρε παιδί μου που θέλουν μόνο να μιλούν. Κανείς να μην τους διακόπτει (καλά αυτό δεν είναι και ευγενικό), κανείς να μην παρεμβαίνει και κυρίως; Κανείς να μην ρωτά! Ο αγαπητός κύριος Κώστας Γεωργακόπουλος , υποψήφιος  Δήμαρχος ήτο,  είναι ένας από αυτούς! Και προκειμένου να μην διακόψει κανείς τα λέει μονοκοπανιάς που λένε και στο χωριό μου! Ανάσα Κώστα μου για θα πνιγείς!


Σύννεφο οι πολιτικοί γάμοι!
Το θυμάστε το τραγουδάκι; «χωρίς πεντάρα πως υα παντρευτούμε Μανωλιό μου, πως θα βάλουμε στεφάνι στον Αι Γιάννη;»… να όμως που υπάρχει τρόπος και μάλιστα φθηνός αφού ο ενώπιων Θεού πλέον γάμος κοστίζει ακριβά. Και όχι το μυστήριο αυτό καθ αυτό αλλά τα συν αυτώ… νυφικά, κοστούμια, μπομπονιέρες, καλεσμένοι, τραπεζώματα, όργανα… 15 ευρώ και είσαι εντάξει!!! Τόσα δίνεις στο Δήμο Τρίπολης για τα χαρτόσημα  και μέσα σε 20 λεπτά ο αντιδήμαρχος Ταλούμης σ έχει ονομάσει σύζυγο! Μην το γελάτε καθόλου έχουν αυξηθεί 100% οι πολιτικοί γάμοι και στην Τρίπολη! Εις απάντηση λοιπόν του αρχικού άσματος «θα παντρευτείτε στο Δημαρχείο και  όχι στον Άι Γιάννη»!

Μόνο μια όψη στο νόμισμα καθηγητά μου;
Καλά τα λέει ο κύριος Νικολάου, δεν λέω! Το να σου δίνουν δουλειά για 5 μήνες με 550 ευρώ είναι θέμα. Και πολύ περισσότερο όταν αυτές τις θέσεις εργασίας τις έχει υπό τη σκέπη της και η ΓΣΕΕ η οποία με την έγκριση της αυτή η ίδια καταλύει την συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία σαφώς και δεν μιλά για βασικό μισθό 550 ευρώ!  Από την άλλη όμως βρείτε μου έναν άνεργο , έναν άνθρωπο που δεν έχει καθόλου εισόδημα σήμερα, πείτε του πως θα του δώσετε δουλειά για 5 μήνες, 550 ευρώ και ένσημα και θα σας πει όχι.. στα σημεία κατάντιας και πείνας που έχουμε φτάσει ακόμα και το ψίχουλο , που κάποτε απορρίπταμε έχει αξία  και μάλιστα τεράστια. Σε βοηθάει να επιβιώσεις!


Και τώρα τι αγαπητέ Πέτρο;
Να τη και η αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ. Στα χέρια του αιρετού περιφερειάρχη, του μικρού αυτοκράτορα Πέτρου Τατούλη από την 1η Ιούλη. Τι θα κάνει τώρα με τα έργα που είναι ήδη ενταγμένα;;; εκείνος έχει πει ότι θα τα επανεξετάσει κοινώς θ ακυρωθούν οι δημοπρατήσεις μέχρι να γίνει εκ νέου ο έλεγχος, από την άλλη ο Δήμαρχος της Τρίπολης θεωρεί όλα τούτα μάλλον ανάξια προσοχής! Ξέχασε φαίνεται ότι μεταξύ των δυο η συνεργασία είναι εις τα τάρταρα! Ξέχασε ίσως ακόμα πως εκείνος είναι ο Περιφερειάρχης και ο ίδιος ο Δήμαρχος. Και ξέχασαν ίσως και οι δυο πως τα προσωπικά είναι άλλη υπόθεση. Η μήπως όχι;

Κάτι θέλει ο Κακλαμάνος!
Τόση ευλογία στα γένια του Σμυρνιώτη από τον Κακλαμάνο;;; Γένια θα μου πείτε δεν έχει ο Δήμαρχος αλλά ο σύμβουλος της μειοψηφίας τα ευλογεί και μάλιστα χωρίς φραγμούς. Και να τα καλά λόγια και να η σύμπραξη και να οι γαλιφιές! Τι να θέλει άραγε ο Τάσος; Αν θυμηθεί κανείς την πορεία και την.. εναλλαγή στα στρατόπεδα μάλλον θα σκεφτεί πως ο αγαπητός Κακλαμάνος κοιτάζει να τα έχει καλά και με τους άλλους μπας και χρειαστεί κάποια στιγμή βρε αδερφέ να μεταπηδήσει! Ένα πράγμα σαν των φρονίμων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: