Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 30-6-11

Επέτειος – Βραβεύσεις
Από την Ένωση Τριπολιτών Αττικής ανακοινώνεται πως και φέτος θα εορτάσει την ιστορική επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στην Παλαιά Βουλή, με ομιλητή τον  διακεκριμένο ιστορικό-συγγραφέα κ. Σαράντο Καργάκο, ο οποίος θα παρουσιάσει πολλά ενδιαφέροντα και τεκμηριωμένα γεγονότα που σχετίζονται με την Άλωση. Στη συνέχεια θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του κ. Σούλη Παπανικολάου, «Σεργιάνι στο Δήμο Βαλτετσίου»
Επίσης, το Δ.Σ. της Ένωσης Τριπολιτών, αποφάσισε να τιμήσει τα εν ζωή π. μέλη του Δ.Σ. για τη συμβολή τους στην επιτυχία των σκοπών της Ένωσης, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, στα Εντευκτήρια. Και αυτά είναι, κατ’ αλφαβητική σειρά: Μ. Αγγελοπούλου, Α. Αθανασόπουλος, Χ. Βλασόπουλος, Η. Γεωργιάδης, Τ. Ευταξόπουλος, Ι. Ζαφειροπούλου, Τ. Θεοφανόπουλος, Ρ. Καραγιαννοπούλου, Β. Καρύδη, Α. Καστραντάς, Μ. Κόσσυβας, Μ. Κουρκουλάκου, Ν. Μαυροειδή, Ι. Μαυροειδής, Α. Μπαλάσης, Π. Μαργιάς, Φ. Μιχαλόπουλος, Γ. Μονοκρούσος, Σ. Μπενιάδου, Αικ. Ξιάρχου, Κ. Παπαθεοδώρου, Μ. Πλατανίτης, Φ. Ρουμπάνη, Σ. Σαλαπάτας, Γ. Σκαλτσάς, Μ. Σιούντρη, Η. Σταματοπούλου, Χ. Τόμπρα-Λαγοπάτη, Ι. Τσούκας, Π. Φιλιππάκος, Κ. Φράγκος, Μ. Φρέντζου, Β Ψύχας. 
«Ο Μικρός Πρίγκιπας»
Δυο παραστάσεις θα δώσει  η Θεατρική Ομάδα μέσα στο μήνα Ιούλιο στο θέατρο του άλσους Αγίου Γεωργίου. Συγκεκριμένα, στις 5 και 6 Ιουλίου η ''Κεντρική σκηνή'' θα παρουσιάσει τον ''Μικρό πρίγκιπα'' του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, ενώ 15 και 16 Ιουλίου η ''Νεανική ομάδα'' θα παρουσιάσει τον ''Πλούτο'' του Αριστοφάνη. Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.
Θέατρο
Η Θεατρική παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου  Μιχάλη Ρέππα «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» θα παρουσιαστεί στο Θέατρο του Αλσους Αγίου Γεωργίου την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Καζάκας, Νατάσσα Κοτσοβού, Νίκη Λάμη, Χρήστος Τριπόδης, Μάνος Ιωάννου.
Πρόεδροι ΝΟ.Δ.Ε
Το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, υπό την Προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, κοινή συνεδρίαση των Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο. της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ.
Εξόρμηση
Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, την ερχόμενη Τρίτη 5 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει την εξαήμερη εξόρμηση του καλοκαιριού στα Ζαγοροχώρια και τον ορεινό όγκο της Τύμφης.
Εκεί στην ανυπέρβλητη φύση του εθνικού δρυμού της Βόρειας Πίνδου, 50 ορειβάτες του ΣΑΟΟ θα διασχίσουν τα ομορφότερα Ελληνικά φαράγγια του Βίκου και του Αώου, και θα κάνουν αναβάσεις στις κορυφές της Λάπατας 2251 μ., της Αστράκας 2436 μ. και της Γκαμήλας 2497 μ. 
Μικρές, εύκολες πορείες στα θαυμάσια χωριά Βραδέτο, Μονοδένδρι, Αρίστη, Βίκος, Κόνιτσα, Δίλοφο, Πυρσόγιαννη και Μολυβδοσκέπαστη, θα συμπληρώσουν την εικόνα των Ζαγοροχωρίων που δικαίως αποκαλούνται ο Παρθενώνας της ελληνικής φύσης.  
Είναι βέβαιο ότι το τέλος της ημέρας θα βρει τους Αρκάδες ορειβάτες να έχουν αποκομίσει μια αξέχαστη βιωματική εμπειρία.
Κτηματολόγιο
Η Κτηματολόγιο Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Tρίπολης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων και διαδικασία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης/ένστασης», την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 και ώρα 18:30, στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης (Παπαρρηγοπούλου & Εθνικής Αντίστασης).
Χαμογελάτε
Πράγματα που δεν θες να ακούσεις σε μια εγχείριση:
-Καλύτερα να το φυλάξουμε αυτό. Θα χρειαστεί για την νεκροψία.
-Δέξου αυτή την προσφορά, ω Μεγάλε Αρχοντα του Σκότους!
-Έϊ, φέρτο πίσω αυτό παλιόσκυλο!
-Για μισό λεπτό... Αν αυτό δεν είναι η σπλήνα του, τότε ΤΙ είναι;
-Δώσε μου αυτό το ... ε... το... πώς το λένε...
-Ουπς! Αλήθεια, έχει επιζήσει κανένας με 500ml από αυτό εδώ το πράγμα;
-Όλοι ακίνητοι!! Έχασα τους φακούς επαφής μου!
-Λοιπόν παιδιά, αυτό θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους μας.
-ΠΟΣΕΧΕ! Ε, δεν πειράζει, το πάτωμα είναι καθαρό, δεν είναι;
-Τι εννοείς ότι δεν μπήκε στο χειρουργείο για αλλαγή φύλου...;
-Μην ανησυχείς. Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά κοφτερό.
-Στο κινητό: "Τι εννοείς Θέλω διαζύγιο;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: