Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 9-6-11

Αεροδρόμιο Η τελευταία ανακοίνωση από πλευράς Ρέππα, πάνω στο θέμα που δημιουργήθηκε από τη βουλευτή Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με τη δημιουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη,  είναι καθαρή και δεν επιδέχεται παρερμηνιών. Αναφέρει:  «Το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης, ο Δημήτρης Ρέππας το έθεσε πρώτος εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό το θέμα παραμένει. Ως αρμόδιος Υπουργός δεν πρόκειται να το χειριστεί με τρόπο επιπόλαιο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Έχει αποδείξει ότι οι εντυπώσεις δεν τον ενδιαφέρουν. Όλα εξαρτώνται από τη μελέτη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών. Το κράτος δεν πρόκειται να διαθέσει πόρους, ιδίως αυτήν την περίοδο για ένα ακόμη αεροδρόμιο. Έχει κάθε συμφέρον όμως, να αξιοποιήσει τα δικαιώματά του σε αυτή τη σημαντική υποδομή, προσελκύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και αξιόπιστους επενδυτές».

Με κεφάλαια
Καλό είναι λοιπόν να πέσουν οι τόνοι και όσοι «επένδυσαν» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάνω στο θέμα να αναδιπλωθούν. Δεν είναι καιρός για λαϊκισμούς και φθηνές εντυπώσεις σε κάτι που απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιόπιστη οικονομοτεχνική μελέτη, για να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία είναι και τα μόνα ικανά να λειτουργήσουν μια τόσο σοβαρή επένδυση. Το κράτος, σε αυτή τη σκληρή, οικονομικά,  περίοδο, όπως αναφέρει και ο αρμόδιος υπουργός, δεν πρόκειται να διαθέσει ούτε ένα ευρώ για το αεροδρόμιο. Όλα τα άλλα, συζητήσεις και εκμυστηρεύσεις είναι για το θεαθήναι. Και σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Κτηματολόγιο
Σε 33 περιοχές, από τις 107 που δηλώθηκαν το 2008 στο Εθνικό Κτηματολόγιο, μεταξύ αυτών και η Τρίπολη,  αρχίζει από τα μέσα Ιουνίου η δεύτερη φάση της κτηματογράφησης, που είναι η ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων. Τα κτηματολογικά στοιχεία θα αναρτηθούν στα αρμόδια για κάθε περιοχή γραφεία κτηματογράφησης και στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο ΑΕ www.ktimatologio.gr. Επίσης θα σταλούν ταχυδρομικά σε κάθε δικαιούχο. Κατά τη φάση της ανάρτησης, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες (τέσσερις μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού), θα εξεταστούν οι ενστάσεις και θα γίνουν οι διορθώσεις ώστε να οριστικοποιηθούν οι ιδιοκτησίες και τα εμπράγματα δικαιώματα και να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να ελέγξουν με προσοχή τα έγγραφα που θα παραλάβουν ταχυδρομικά. Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι. Αν διαφωνούν, πρέπει να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης ή ένσταση.

Γιάννης Ψυχοπαίδης
Ο σύλλογος Ψαραίων Αθήνας και το πολιτιστικό και γευσιγνωστικό κέντρο «Η Αρκαδιανή» διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τίτλο, «Ποιητικά».
Η έκθεση του Ψυχοπαίδη περιλαμβάνει μια επιλογή έργων διαφορετικών περιόδων της δουλειάς του, με κεντρικό άξονα το διάλογο της ζωγραφικής με την ποίηση, ζωγραφικά έργα που αναζητούν να εκφράσουν μια εσωτερική σχέση, με τον ποιητικό λόγο της Οδύσσειας και του ποιητή - φιλόσοφου Παρμενίδη μέχρι και με τους σύγχρονούς μας Σεφέρη, Σαχτούρη και Δημουλά.
Στην έκθεση θα εκτεθεί παράλληλα και ένα πλούσιο υλικό από αφίσες, καταλόγους και βιβλία του καλλιτέχνη από τις εκθεσιακές δραστηριότητές του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα έργα θα φιλοξενηθούν σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου στο Ψάρι Γορτυνίας και τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Ιουνίου, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30 Αυγούστου. 

Ανακύκλωση λαμπτήρων
Τον  αντιδήμαρχο Τρίπολης Κώστα Ταλούμη επισκέφθηκε προ ημερών  ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Φωτοκύκλωση» Γιάννης Αργυρός, και συζήτησαν  την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης λαμπτήρων φωτισμού, σε επιλεγμένα σημεία του νέου Δήμου Τρίπολης, παράλληλα με την τοποθέτηση των μπλε κάδων ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας. Πρόκειται για ένα σύστημα συλλογής λαμπτήτων και φωτιστικών που ανακυκλώνονται συστηματικά και αποτελεσματικά έως 98%., ενώ τα υλικά που προκύπτουν επαναχρησιμοποιούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. 

Χαμογελάτε
Ο εξεταστής σε μια αεροπορική ελεύθερη πτώση ετοιμάζει τον μαθητή του για να την εκτελέσει.
- Και μην ξεχάσεις να είσαι σε ετοιμότητα όταν ανοίξει το αλεξίπτωτο. 
- Πότε θα ανοίξει;  - Στα 100 περίπου μέτρα. 
- Και αν δεν ανοίξει;  - Θα ανοίξει στα 80. 
- Και αν δεν ανοίξει;  - Θα ανοίξει στα 50.
- Και αν δεν ανοίξει;  - Κάνε το σταυρό σου και ζήσε μια αξέχαστη πτήση και αν δεν ανοίξει μην ανησυχήσεις. Γιατί πια θα έχεις φτάσει στα 2 μέτρα, και από εκείνο το σημείο θα είναι πια πολύ εύκολο με ένα πήδημα να φτάσεις στο έδαφος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: