Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ζούμε δύσκολες και κρίσιμες μεταβατικές εποχές. Γι΄ αυτό και ενδιαφέρουσες.

Έχοντας το νου μας κυρίως στο εάν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι (λες και δεν έχουμε ήδη χρεοκοπήσει γενικώς…), μας ξεφεύγουν και κάποια ενδιαφέροντα τοπικά. Όπως οι εκλογές του ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας.

 Αντιμέτωποι βρέθηκαν η παλαιά φρουρά, υπό τον Γ. Π. και το «νέο αίμα», υπό τον κ. Β. Ψ.
 Τελικά αποδείχθηκε ότι ο Π. είναι παλιά καραβάνα και επιβεβαίωσε την γνωστή παροιμία: «ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς». Είναι εφτάψυχος και πολύ σκληρός για να πεθάνει. Έδωσε την απάντησή του στους επικριτές του μέσα στο γήπεδο.
 Δεν είμαι σίγουρος εάν έπαιξε ρόλο στην εκλογική νίκη του κ. Π. κάποιο φυλλάδιο που μοίρασε ο αντίπαλος συνδυασμός με τις «θέσεις» του. Οι οποίες περιλάμβαναν κυρίως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις κατά του χειρουργού. Πρέπει να έπαιξε κάποιο ρόλο στην εκλογική συνείδηση αυτών, οι οποίοι αποστρέφονται τις γκεμπελικές μεθόδους.
 Αυτό που μπορεί να συναχθεί ως συμπέρασμα, πέραν της ανθεκτικότητας και εκλογικής καπατσοσύνης του Π. είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε και πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.  Όταν ο απλός κόσμος ψάχνει είδωλα για να ακουμπήσει, σίγουρα οι εκλογικές πρακτικές των συκοφαντιών, μεταξύ επιστημόνων γιατρών, δεν είναι ο καλύτερος οδηγός…
Με εκτίμηση
Θοδωρής Κολοκοτρώνης   

Δεν υπάρχουν σχόλια: