Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 1-7-11

Σε ένα κτήριο
Κτήριο εμβαδού 2000 με 2500 τ.μ αναζητεί ο δήμος Τρίπολης, κατόπιν δημοπρασίας,  για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, οι οποίες σήμερα είναι διασκορπισμένες και δεν εξυπηρετούν σωστά τους δημότες, ενώ πληρώσει γι αυτές 17.433,06 €, χωρίς να υπολογίζονται κάποιες νέες  υπηρεσίες που  ενσωματώθηκαν ή δημιουργήθηκαν από τον «Καλλικράτη». Με την πρόταση συμφώνησαν ο Κώστας Γεωργακόπουλος ο οποίος ζήτησε την αξιοποίηση όλων των περιφερειακών δημοτικών κτιρίων, που βρίσκονται έξω από την Τρίπολη, σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα, για τη στέγαση κάποιων υπηρεσιών, για οικονομικούς λόγους. Μαζί του συντάχθηκαν και οι Δελφάκης, Γιόκαρης, Πεπόνης και Αναγωνστόπουλος, ενώ «παρών» ψήφισε ο Δημήτρης Νικολάου.
«Όχι» στην καντίνα Βροντερό «όχι» στην τοποθέτηση καντίνας μπροστά από τα Σπήλαια του Κάψια, εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο ο Κώστα Γεωργακόπουλος, ζητώντας να σταματήσει η δημοπρασία, που θυμίζει γύφτικο παζάρι και τριτοκοσμικές ιστορίες. Απαντώντας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κ. Κοκκινάκος,  είπε πως δεν πρόκειται για δημοπρασία, αλλά για δελτίο τύπου που εξεδόθη με σκοπό τη διερεύνηση της αγοράς, ώστε να διαπιστωθεί  αν μπορεί να λειτουργήσει μία καντίνα στο χώρο. Καρώνης και Κακλαμάνος τόνισαν την ανάγκη να καθαριστεί ο περιβάλλων χώρος των σπηλαίων, ενώ ο πρώτος σημείωσε ότι υπάρχει μηχάνημα με νερό και καφέ, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Παραχώρηση
Τη δωρεάν παραχώρηση του κτηρίου που στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα του Σταδίου Τεγέας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία ( διαφώνησε ο κ. Νικολάου)το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης ορίστηκε μέχρι της λήξη της θητείας του παρόντος ΔΣ  . Το κτίριο ανήκει στο Δήμο και το μηνιαίο του ενοίκιο ήταν  300 €. Ο λόγος της δωρεάν παραχώρησης είναι να βοηθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην παραμονή και λειτουργία του αστυνομικού τμήματος, το οποίο κινδυνεύει να καταργηθεί, αν δεν βρισκόταν λύση! 
Κάγκελα… παντού
Κιγκλιδώματα στην πρόσοψη των καταστημάτων του πεζόδρομου πρότεινε να τοποθετηθούν ο Αντιδήμαρχος κ. Καρλής, προκειμένου να μπει μια τάξη στο χάος που επικρατεί στο χώρο αυτό, δεδομένου ότι οι κίτρινες γραμμές καταπατώνται συστηματικά από το άπλωμα των τραπεζοκαθισμάτων. Σκοπός, να παραμένει ανοιχτός ο διάδρομος στα τρία μέτρα, για να μπορούν ακώλυτα να διέρχονται πυροσβεστικά οχήματα ή ασθενοφόρα, σε έκτακτες περιπτώσεις. Στην πρόταση αντέδρασαν πολλοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, όμως τελικά πέρασε με την τροποποίηση, η δικαιοδοσία να περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα  αποφασίζει για την οριοθέτηση χώρων που θα μπαίνουν αυτά  κιγκλιδώματα, εάν αυτό είναι εφικτό.
Σύσκεψη ΠΑΣΟΚ
Η  Ν. Ε  ΠΑΣΟΚ  Αρκαδίας στο πλαίσιο της πορείας προς την Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτεμβρίου 2011, διοργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 στις 7:30 μ.μ στο Ξενοδοχείο « Μαίναλο ». Θα παραβρεθεί ο Πανταζής Κώστας, Μέλος του Ε. Σ – Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Σχολείο Δολιανών
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, κατέθεσε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011, ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών Αρκαδίας, και τα στοιχεία που παραθέτει και έχουν να κάνουν με την αυξητική τάση του αριθμού των μαθητών, θεωρεί τη βιωσιμότητα του σχολείου δεδομένη τα επόμενα χρόνια. Επίσης θεωρεί αρνητικό το γεγονός, σε περίπτωση κλεισίματος του σχολείου, πως οι μαθητές του σχολικού έτους 2010-11 που θα φοιτήσουν στο Αστρος θα διδαχθούν για 2η χρονιά την ίδια ύλη μαθημάτων. Ενώ ΔΕΝ θα διδαχθούν ποτέ την ύλη Γ΄ και Ε΄ τάξης εξαιτίας των κύκλων συνδιδασκαλίας. Γι αυτό και ερωτά τη υπουργό κ. Διαμαντοπούλου αν είναι στις προθέσεις της να αναθεωρήσει την απόφασή της και να εγκρίνει τη συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών.
Χαμογελάτε
Πράγματα που δεν θες να ακούσεις σε μια εγχείριση:
- Φωτιά, φωτιά! Όλοι έξω!
-Ρε παιδιά, λείπει μια σελίδα από τις οδηγίες χρήσης!
-Πω, πω, αηδία!
-Τι λες τώρα! Τι λες τώρα! Έδωσε πέναλτι ο καραγκιόζης!
-Πρόσεχε ρε με το τσιγάρο! Σου πέφτουν μέσα οι στάχτες!
-Είδε κανείς τη βελόνα;
- Κύριοι, αυτό που έγινε ας μείνει μεταξύ μας!
-Πιάσε μου άλλη μια μπύρα..
-Κράτα του λίγο την αρτηρία κλειστή, πάω για κατούρημα!
-Όχι ρε γαμώτο, κάηκε η λάμπα!
-Πω, πω κώλο, η τύπισσα!
-Τι εννοείς πως δεν έχουμε άλλη κλωστή;;
-Δεν πειράζει, άστο έτσι, δε θα φαίνεται!
-Ρε, είστε σίγουροι ότι πρέπει να το κάνουμε έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: