Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Γένοβα 10 χρόνια μετά VD corriere della sera (μας θυμίζουν κάτι;)


Από τις 12 το μεσημέρι ξεσπούν συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές του Μαύρου Μπλοκ και τις δυνάμεις των μπάτσων. Μέσα σε λίγο διάστημα οι συγκρούσεις γενικεύονται. Οι διαδηλωτές επιτίθενται σε κρατικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς και στις φυλακές.
Η Γένοβα μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους αγωνιστές της ελευθερίας και τους εχθρούς της ανθρωπινότητας. Οι συγκρούσεις γενικεύτηκαν όταν οι επιθέσεις των οργάνων της κυριαρχίας στράφηκαν εναντίον σε ό,τι κινητοποιούνταν.
Στη διάρκεια των συγκρούσεων δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς στο κεφάλι ο νεαρός Iταλός διαδηλωτής  Κάρλο Τζουλιάνι, ηλικίας 23 ετών, από τη Ρώμη, κάτοικος Γένοβα.
Με δυο σφαίρες στο κεφάλι πυροβολήθηκε η θέληση των Ανθρώπων να αντισταθούν στην πολιτική του διαρκούς κέρδους. Θανατώθηκε προς στιγμή μέσα απ’ το άψυχο σώμα του 23χρονου Κάρλο Τζουλιάνι, που αφού εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους δούλους, των κυρίων που ζουν στα παλάτσα, ξανασκοτώθηκε από τις ρόδες του τζιπ, που πέρασε από πάνω του για σιγουριά. Οτι δεν θα ξανασηκωθεί να τους πετάξει τον πυροσβεστήρα, φωνάζοντάς τους κατάμουτρα την Αλήθεια που φρικιάζουν ν’ ακούσουν. Οτ’ είναι τυλιγμένοι με πανοπλίες παλιάτσικες, σηματάκια, κορδονάκια, φιγουρατζίδικα εξαρτήματα μιας αποκριάς που κορδώνεται μπροστά στον καθρέφτη, και προσπαθεί να ντύσει το μηδέν με κάτι που να το κάνει μισό, έστω, ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: