Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 19-7-11

Ξεσηκώνονται
Κατηγορηματικό «Όχι» εκπέμπεται από το Δήμο και την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης, στην κυβερνητική απόφαση για δημιουργία Χώρου Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων, στα εγκαταλειμμένα ορυχεία της περιοχής, για 30 περίπου χρόνια. Δήμαρχος και κάτοικοι είναι στο πόδι για να εμποδίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια, ενώ με ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η προσφυγή του δήμου, τόσο στο Συμβούλιο Επικρατείας, όσο και στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Σώμα συγκλήθηκε έκτακτα μετά την ανάρτηση στη “Διαύγεια” σχεδίου κοινής υπουργικής απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τον συγκεκριμένο χώρο. Στην περίπτωση που δεν έχουν απτά αποτελέσματα, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικότερες αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων καταλήψεις ταινιοδρόμων στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ, διακοπή λειτουργίας μονάδων του ΑΗΣ, αποκλεισμό του εθνικού δρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας, καθώς και μαζικές διαμαρτυρίες ακόμα και καταλήψεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και στη ΔΕΗ, στην Αθήνα.

Στη Ευρωβουλή
Γι το ίδιο θέμα, ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωβουλή, όπου  μιλά για αυξημένο κίνδυνο στη  δημόσια υγεία, το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον καθώς είναι μικρή η απόσταση από κατοικημένη περιοχή και τον Αλφειό ποταμό, είναι προβληματική η μορφολογία του εδάφους αλλά και παραβιάζονται οι ευρωπαϊκές οδηγίες και αποφάσεις για τα κριτήρια και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την αποδοχή των αποβλήτων στους χώρους υγειονομικής ταφής!
Όλοι αντίθετοι
Αλλά και το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού κινήματος, «εκφράζει την αντίθεση του στην δημιουργία Χ.Δ.Β.Α γιατί δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της Επιχείρησης, την προστασία του  περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, αλλά εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτικών επιχειρήσεων.  Η άμεση αντίδραση της Αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων, των κινημάτων και των ενεργών πολιτών, αποτελεί το μόνο δρόμο για την ακύρωση δημιουργίας του  Χ.Δ.Β.Α», καταλήγει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Νάντια, κατάντια…
Κακήν κακώς έφυγε η Νάντια Γιαννακοπούλου από το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, όπου πραγματοποιείται το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. Αιτία; Οι έντονες αποδοκιμασίες αγανακτισμένων πολιτών εναντίον της, που την ανάγκασαν να εξαφανιστεί!
Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 200 άτομα ήταν συγκεντρωμένα έξω από το Κάστρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου απόψε ήταν η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού και μόλις τελείωσε η παράσταση άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.
Όταν η νεαρή βουλευτής του ΠαΣοΚ έφθασε στην έξοδο και την αντιλήφθηκαν οι διαδηλωτές άρχισαν να της πετάνε μπουκάλια νερού, ενώ φώναζαν δυνατά «Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια!».
Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού μάς μετέφεραν ότι η βουλευτίνα κυριολεκτικά έγινε καπνός! Πηγή: enimerosi24.gr

Ανταποδοτικά τέλη
Με αφορμή την επίκαιρη συζήτηση για τα έσοδα του δήμου από το Παράλιο Άστρος, δημοσιεύουμε ξανά το μοναδικό επίσημο έγγραφο και μάλιστα από την πλευρά του δήμου το οποίο τεκμηριώνει κάποιο μέγεθος -έστω μόνο των εισπραχθέντων εσόδων- για τις χρονιές 2006 και 2007. Το έγγραφο αυτό είχε διεκδικήσει επισταμένως και είχε καταφέρει να πάρει ο τοπικός σύμβουλος κ. Σταύρος Δελημανώλης από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου υπό την διοίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Τον Οκτώβρη του 2008 λοιπόν, ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου απαντά ότι μόνο τα ανταποδοτικά και εισπραχθέντα (όχι τα συνολικά ή οφειλόμενα κλπ) έσοδα του δήμου από το Παράλιο Άστρος, ανέρχονταν σε 231.185 ευρώ το 2006 και 284.439 ευρώ το 2007.
Παρατηρούμε λοιπόν, ότι εκτός από το αξιοσέβαστο μέγεθος, το ποσό αυξήθηκε αισθητά από τη μια χρονιά στην άλλη, ενώ θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την διεκδίκηση νέας ενημέρωσης, για τα ποσά που εισπράχθηκαν από τις αντίστοιχες πηγές, τις επόμενες χρονιές. Πηγή: Astrosnews.gr

Κατάληψη διοδίων
Σε κατάληψη των διοδίων της Νεστάνης προχώρησαν χθες το πρωί πολλοί ιδιοκτήτες ταξί της Τρίπολης και άλλων περιοχών  της Πελοποννήσου, σηκώνοντας τις μπάρες και αφήνοντας τα αυτοκίνητα να διέρχονται ελεύθερα.  Αυτό τον τρόπο διαμαρτυρίας επέλεξαν  γιατί  «το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν γίνεται με καθαρές διαδικασίες».

Χαμογελάτε
Η σύζυγος στον σύζυγο: 
- Έχω μια καλή και μια κακή είδηση. Ποια θέλεις να ακούσεις πρώτη; 
- Την καλή. 
- Λοιπόν, ο αερόσακκος λειτούργησε. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: