Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 14/7/11


Γιατί τον  «άδειασε»;
Τι τελικά εξόργισε τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και «άδειασε» κυριολεκτικά τον Χρ. Μαλαπάνη, ωθώντας τον σε παραίτηση; « Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Τατούλης αντέδρασε έντονα όταν ο Χρήστος Μαλαπάνης, στην εισήγησή του, έκανε... απευθείας ανάθεση του έργου στην Κοινοπραξία «Μορέας», που κατασκευάζει την Εθνική Τρίπολη-Μεγαλόπολη-Καλαμάτα.
Ο περιφερειάρχης, επειδή δεν ήθελε να δοθεί η εντύπωση πως η περιφέρεια προωθεί επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την αναβολή της συζήτησης.
Κατά αυξημένη πλειοψηφία, τελικά, και με τις ψήφους της παράταξης του Μεσσήνιου Δημήτρη Δράκου, ενεκρίθη το αίτημα Τατούλη, και κατά οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων Νίκος Γόντικας και Θανάσης Πετράκος, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση επειδή δεν πήραν θέση για την εισήγηση Μαλαπάνη». Πηγή: aftodioikisi.gr
Τι λέει ο κ. Δέδες
Τι λένε επ αυτού οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη αλλά και οι αντίπαλοί του; 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Δέδες υποστηρίζει πως « Η παραίτηση του εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί πολιτική πράξη βαρύνουσας σημασίας, με άμεση αναφορά στη συνοχή της παράταξης « Νέα Πελοπόννησος ». Αναδεικνύει ταυτόχρονα, με εμφαντικό τρόπο, το ζήτημα της δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας, των συλλογικών και ατομικών οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η προσπάθεια, να συνδυαστεί η παραίτηση, με δήθεν «εξυπηρέτηση συμφερόντων», δε χρειάζεται αντίκρουση. Αδιάψευστος μάρτυρας του ανεπίληπτου ήθους και της πολιτικής εντιμότητας του Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί η επί τρεις δεκαετίες διαδρομή του στο δημόσιο βίο.
Προβάλλει ωστόσο, επιτακτική η ανάγκη, για ευρύ και ειλικρινή διάλογο που θα καταλήξει σε γρήγορες αποφάσεις για την αποκατάσταση του κύρους, της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας των Περιφερειακών οργάνων».
Ο κ. Γόντικας
Από το Νίκο Γόντικα,  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ανακοίνωση για  τη παραίτηση Μαλαπάνη  Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας  αναφέρει:
«Διέξοδος απ’ το συνονθύλευμα  τους σχήματος Τατούλη στη  Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η
μαζική εγκατάλειψη των  κομμάτων της πλουτοκρατίας του  ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ από  την
εργατική τάξη  και τα λαϊκά στρώματα. Στον αντιδημοκρατικό  και προσβλητικό κατήφορο του κυρίου  Τατούλη διέξοδος είναι η συσπείρωση και η πάλη με τη Λαϊκή Συσπείρωση, το Π.Α.ΜΕ. και  τις άλλες λαϊκές, ριζοσπαστικές δυνάμεις στο κοινωνικό  επίπεδο και η συμπόρευση, κι ας μην  συμφωνεί κανείς σε όλα, με το ΚΚΕ για βαθιές και ριζοσπαστικές αλλαγές στο πολιτικό  επίπεδο, στο πεδίο της  εξουσίας».
Ο κ. Πετράκος
Ο κ. Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής για  την παραίτηση Μαλαπάνη:
«Ο κ. Τατούλης έχοντας τη λογική του «αυτοκράτορα» επιθυμεί να «περιστοιχίζεται μόνο από αυλικούς». Επίσης το περίεργο «πείραμα» της «Νέας Πελοποννήσου», όπως τονίζαμε και προεκλογικά, θέλει να το μετατρέψει σε πολιτικό μόρφωμα. Γι’ αυτούς τους λόγους έχει στόχο να εξοντώσει όχι μόνο όσους ασκούν κριτική στην πολιτική στις πράξεις και στις παραλήψεις του όπως συμβαίνει και με την παράταξή μας, στην οποία συνεχώς επιτίθεται και με χυδαιότητες, ψεύδη και συκοφαντίες που ορισμένες υπάγονται όχι στη σφαίρα της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά στη σφαίρα του ποινικού δικαίου. Επίσης στόχο να εξοντώσει έχει και όσους έχουν διαφορετική γνώμη, άποψη και αξιοπρέπεια. Ο κ. Μαλαπάνης για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας δεν μπορούσε να παραμείνει αφού έξω από κάθε πολιτική ηθική με την οποία έχει πάρει διαζύγιο ο κ. Τατούλης τον προσέβαλε και επιχείρησε να τον απαξιώσει…»
«Το γάλα»
Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, που παίζεται για τέταρτο συνεχή χρόνο , θα παρουσιαστεί στο ανοιχτό θέατρο του Παραλίου Άστρους, στις 15 Ιουλίου (9.00 το βράδυ).
«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Χαμογελάτε
Μπαίνει ένας μαύρος σε ένα μπαράκι. Κάποια στιγμή σβήνουν τα φώτα.
- Μπλακ άουτ, λέει ο ιδιοκτήτης.
- Γιατί, λέει ο μαύρος, τί έκανα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: