Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ζητούνται εξηγήσεις

Η παραίτηση Μαλαπάνη, σκληρή και ηχηρή, από μακρού όμως αναμενόμενη, λόγω διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων, προκαλεί προσωρινά έντονους κλυδωνισμούς στο όχημα διοίκησης της Περιφέρειας, σε μια στιγμή που η πλήρης  μεταφορά  αρμοδιοτήτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς αυτήν βρίσκεται σε εξέλιξη. Αλλά,  ως συνήθως συμβαίνει, πολύ σύντομα, ο θόρυβος καταλαγιάζει και όλα συνεχίζουν  το δρόμο τους.
Δεν ξέρουμε τι παρενέργειες θα έχει η διαμάχη αυτή στα αυτοδιοικητικά της Περιφέρειας. Το πιθανότερο καμία. Ίσως κάποιοι κομματικοί στο κυβερνών κόμμα  να αναθαρρήσουν και να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις θαμμένες εδώ και καιρό, προεκλογικές αντιρρήσεις τους για την  επιλογή Τατούλη. Και κάποιοι άλλοι κομματικοί αντίπαλοι να τρίβουν από χαρά τα χέρια τους για τις «συγκρούσεις» που παρατηρούνται στη «Νέα Πελοπόννησο», μιλώντας για «ενός ανδρός αρχή», «η οποία κινείται στα όρια της θεσμικής εκτροπής».
  Όμως, πέρα από αυτά, είναι ανάγκη να δοθούν εξηγήσεις από πλευράς Μαλαπάνη που να απαντούν  στην πολύ σκληρή για την πολιτική του σταδιοδρομία καταγγελία, που τον θέλουν να προωθεί ουσιαστικά τα συμφέροντα συγκεκριμένης  κατασκευαστικής εταιρίας, την οποία πρότεινε ως ανάδοχο, στο θέμα του έργου του  εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου της Καλαμάτας.  Και που  η καταγγελία αυτή δεν προσπερνάται με μια παραίτηση. Καθαρές δουλειές, λοιπόν, καθαρές και πειστικές εξηγήσεις.
Το ίδιο ισχύει και για την  Περιφέρεια, η οποία καλείται  να παρουσιάσει τα στοιχεία εκείνα τα οποία αποδεικνύουν ως ποινικά και πολιτικά κολάσιμη  την «εισήγηση- ανάθεση» που πρότεινε ο κ. Μαλαπάνης και που τον οδήγησαν στην παραίτηση..!
Οι ψηφοφόροι και οι πολίτες γενικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και νου και κρίση διαθέτουν για να αξιολογήσουν πράγματα και καταστάσεις. 
Γιατί μια παραίτηση για λόγους αξιοπρέπειας μπορεί φαινομενικά να λειτουργεί υπέρ του παραιτηθέντος, ωστόσο πολλάκις είναι αυτεπίστροφη και  «εκτελεί» πάραυτα τον παραιτηθέντα, όταν πέρα από συναισθηματισμούς και ωραιοποιήσεις, τα στοιχεία που (δεν) παρουσιάζει περιγράφουν εύγλωττα την πραγματικότητα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: