Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Παιχνίδι με τις λέξεις και… τα νεύρα μας;

Ακούς τον πρωθυπουργό της χώρας και ειλικρινά πιστεύεις πως βρίσκεται σε μια άλλη χώρα! Ενδεχομένως βέβαια συνειδητά εκείνος  να έχει επιλέξει να πιστεύει πως βρίσκεται σε μια άλλη χώρα… κάτι σαν τον ψυχίατρο – ψυχολόγο – ψυχαναλυτή που σε καλεί να μεταβείς σ ένα όμορφο μέρος που σου δίνει χαρά! Έτσι λοιπόν και ο Πρωθυπουργός μας είναι σε μια άλλη χώρα γι αυτό άλλωστε και μιλά για εργασία εντατική μέσα στο καλοκαίρι, γι αυτό κάνει λόγο για βιώσιμη ανάπτυξη και γι αυτό θεωρεί πως ο Υπουργός Οικονομικών του και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του «έπαιξε» με τις λέξεις όταν μίλησε για επιλεκτική χρεωκοπία..
Να ναι όμως παιχνίδι με τις λέξεις, να ναι παιχνίδι με τα νεύρα μας ή μήπως είναι παιχνίδι με το μέλλον των πολιτών για το μέλλον  των πολιτικών, ίσως – ίσως και της χώρας.
Γυρνώντας μερικά χρόνια πίσω, μόλις 2, θα δούμε ότι δεν υπήρχε χρέος δυσθεώρητο, πως η λέξη μνημόνιο ήταν άγνωστη και πως άπαντες θεωρούσαν πως όλα βαίνουν καλώς κάτω από τη διακυβέρνηση τους… κάποιος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για κάποιο λόγο που ακόμα… δεν τον ξέρουμε! Κάποιος επέλεξε να γιγαντωθούν όλα τούτα , κάποιος συμφώνησε για να γιγαντωθούν. Γιατί άραγε; Ποιο το κέρδος; Ποια η σκοπιμότητα; Για να γίνουν κάποιοι Σωτήρες; Σαφώς και όχι! Για να γίνει ο Γιώργος πρωθυπουργός εκπληρώνοντας και το όνειρο της μαμάς του Μαργαρίτας; Για να μεταμορφωθεί το ΠΑΣΟΚ; Για να πάνε σπίτι τους όλα εκείνα τα στελέχη που αλώνισαν χρόνια τώρα και έτσι απλά να την βγάλουν καθαρή; 
Δεν είναι παιχνίδι με τις λέξεις ούτε και με τα νεύρα μας… Εξελίσσεται σε παιχνίδι ερωτήσεων ε μόνη απάντηση; «ψάξε – ψάξε δεν θα την βρεις!»



Δεν υπάρχουν σχόλια: