Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 24-8-11

Διακοπές
Επέμεναν οι πολιτικοί να μας διαβεβαιώνουν ότι εφέτος, ταγμένοι στον αγώνα, δεν θα πήγαιναν διακοπές. Πήγαν όμως. Και με το παραπάνω.  Όχι μόνο  οι της κυβερνήσεως, που  ήταν στην Αθήνα από την περασμένη Τετάρτη. Αλλά και ορισμένοι της ΝΔ, που το παράκαναν. Όπως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Ι. Μιχελάκης, ο οποίος διαλαλούσε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι «εφέτος δεν θα φύγει κανένας από εμάς», για να κατακεραυνώσει ακολούθως το ΠαΣοΚ με ανακοινώσεις τις οποίες εξέδιδε από το χωριό της συζύγου του, τα Πούλιθρα Κυνουρίας. Εκεί, μάλιστα, έγινε δέκτης εισηγήσεων από επίδοξους υποψήφιους βουλευτές, ενώ πολλά ήταν και τα τραπεζώματα από πολιτευτές που τον καλούσαν για να τον κεράσουν και να τον γνωρίσουν, ώστε να πει κι αυτός μια καλή κουβέντα στο Σαμαρά προκειμένου να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Από χθες, όμως, όλοι είναι με τα κεφάλια μέσα.

Εις μνήμην
Τραγικό θάνατο εν ώρα υπηρεσίας βρήκε ο 49χρονος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παν. Καστρής, κατά την διάρκεια πυρκαγιάς στην περιοχή Βαθύ Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία. Το τραγικό συμβάν ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο σώμα, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, και ζήτησε την τήρηση ενός λεπτού σιγής.
 «Ηρώδεια 2011»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Ηρώδεια 2011», θα πραγματοποιηθούν το διήμερο  26 και στις 27 Αυγούστου 2011, στα Κάτω Δολιανά Κυνουρίας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή, 26 του μήνα, στον αρχαιολογικό χώρο της Έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού, στην Εύα Δολιανών, θα γίνει αναφορά για τα έργα συντήρησης, στερέωσης, αναστήλωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης της Ρωμαϊκής Έπαυλης του Ηρώδη, ενώ την επομένη  27 του μήνα, στον ίδιο χώρο, θα δοθεί θεατρική παράσταση με το έργο ''Φιλάργυρος'' του Μολιέρου απ' την θεατρική ομάδα της Μεγαλόπολης. Την έναρξη των εκδηλώσεων  θα κάνει ο αρχαιολόγος κ. Γρηγορακάκης, διευθυντής της ΛΘ Εφορείας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, ενώ κεντρικός ομιλητής της Παρασκευής 26/8, θα είναι ο κ. Β. Χαντακάς, πρόεδρος επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις και τις δύο ημέρες θα αρχίσουν στις 9 το βράδυ.
Ευτυχείτε
Λίγες ημέρες μάς έμειναν από τον μήνα που μας τρέφει για τους άλλους έντεκα. Ας επωφεληθούμε από τα σύκα που ωρίμασαν, ας σκεφθούμε πως άρχισαν οι τρύγοι που θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο. Τα κακά του Σεπτεμβρίου θα τα σκεφθούμε όταν έρθει η ώρα τους. Ευτυχείτε…
Χαμογελάτε
Κάποιος πηγαίνει σε έναν παπά για να εξομολογηθεί.  Του λέει λοιπόν : 
- Πάτερ μου αμάρτησα, τότε στον πόλεμο του 40 έκρυψα έναν άνθρωπο στο υπόγειό μου.
- Τέκνο μου δεν είναι αμαρτία,  βοήθησες έναν συνάνθρωπό σου και αυτό είναι στα υπέρ σου, του λέει ο παπάς. 
Ο εξομολογούμενος επαναλαμβάνει: 
- Ναι, όμως, πάτερ μου του έπαιρνα και 20 χιλιάδες το μήνα. 
Το σκέφτεται ο παπάς και του λέει: 
- Α! παιδί μου αυτό είναι βέβαια αμαρτία, αλλά μπορώ να στο συγχωρήσω. 
Οπότε,  ο εξομολογούμενος ρωτάει δειλά: 
- Πάτερ μου, να του πω ότι τελείωσε ο πόλεμος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: