Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 24-8-11

Νέα διοίκηση
Αλλαγή σκυτάλης από προχθές στη διοίκηση του Παναρκαδικού νοσοκομείου, όπου αποχωρεί ο κατά γενική ομολογία επιτυχημένος κ. Παπαδόπουλος και αναλαμβάνει  η μέχρι τούδε διοικήτρια του νοσοκομείου Ναυπλίου κ. Καλομοίρη Δήμητρα, την οποία διαδέχεται η κ. Σιουρούνη Ελένη. Στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο παραμένει η κ. Γκιόλα Σοφία, όπως επίσης στο Αργος ο κ. Γιάννης Αρχοντας και στην Καλαμάτα ο κ. Γιώργος Μπέζος.
Τέλος διοικητής της 6ης ΥΠε αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαϊας και τέως νομάρχης και μ έλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Γκούμα Ο κ. Γιάννης Λαουδιάς, με αναμφισβήτητα προσόντα παραμένει στη θέση του ως υποδιοικητής της εν λόγω υπηρεσίας.


Αντιδράσεις
Οι  πρώτες αντιδράσεις από την τοποθέτηση της κ. Καλομοίρη στο Παναρκαδικό νοσοκομείο δεν άργησαν να φανούν από πολλές πλευρές.  Έχουν σχέση με την εντοπιότητα, η οποία αποτελούσε τα προηγούμενα χρόνια εμπόδιο για ανάληψη τέτοιων θέσεων, αλλά και με τους συνδικαλιστές του Παναρκαδικού, οι οποίοι πνέουν μένεα από τη  εξέλιξη αυτή, απειλώντας με παραιτήσεις.

Αδελφοποίηση
Την αδελφοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, μοναδικό στην Ευρώπη με μηδενικό χρέος, ανακοίνωσε στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο ο Πέτρος Τατούλης.  Θα γίνει σύντομα, και με συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασιών, πάνω σε ρήτρες που θα κατοχυρώνουν την υλοποίηση και από τις δυο πλευρές.
Ποδήλατα
Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο του προγράμματος « Το ποδήλατο στη ζωή μας » του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διοργανώνει  εκδήλωση την Πέμπτη  25 Αυγούστου 2011 και ώρα 20.00, στην πλατεία Αρεως, κατά την οποία θα γίνει παραλαβή από το Υπουργείο 50 ποδηλάτων για ελεύθερη χρήση από τους δημότες.
Η παράδοση των ποδηλάτων θα γίνει από τον κ. Χρήστο Αηδόνη και τον Ειδικό Γραμματέα Διατροφής και Άθλησης κ. Κωνσταντίνο Παταβούκα. 
Ως γνωστόν, η  δράση «Το ποδήλατο στη ζωή μας», δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση των πολιτών και τη γνωριμία τους με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την εμπειρία της ήπιας σωματικής άσκησης. Και για πρώτη φορά στη χώρα μας, θεσμικός φορέας της πολιτείας, εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων που προκαλούνται από τις κακές διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη καθημερινής άσκησης.
Κομματικά
Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Πελοποννήσου διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ σήμερα   Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 και ώρα 17.30 μ.μ. στο  ξενοδοχείο «ΙΣΘΜΙΑ» της Κορίνθου (γέφυρα Ισθμού).
Όπως σημειώνεται στην πρόσκληση, «η συνδιάσκεψη, ως διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία, έχει στόχο τη συμμετοχική διαμόρφωση της Περιφερειακής και Εθνικής Αναπτυξιακής στρατηγικής μας,
ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη 2011.
Η ουσιαστική και αποφασιστική συμμετοχή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών και των θεσμικών φορέων της, αποτελεί μέσο και σκοπό της κοινωνικής και πολιτικής μας λειτουργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: