Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 21-9-11

Πολλά χρήματα Ούτε μία ούτε δύο αλλά 26 επιχορηγήσεις πολιτιστικών συλλόγων  καλείται να ικανοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει απόψε στο Πνευματικό Κέντρο. Δεν λέμε, καλή και άγια η βοήθεια σε πολιτιστικούς συλλόγους, καλός και άγιος ο σκοπός που επιτελούν, ωστόσο σε καιρούς τόσο χαλεπούς χρειάζεται ιδιαίτερη περίσκεψη και ρεαλισμός στις αποφάσεις μας.

Μουσείο Αστρους
Εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για το έργο «Αποκατάσταση
Αρχαιολογικού Μουσείου Αστρους» μεταξύ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και Υπουργείου Πολιτισμού (25η Ε.Β.Α. Αρχαίας Κορίνθου) με  απόφασή του ΔΣ, που λήφθηκε, κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη με δεδομένη την ανάγκη για την αποκατάσταση του μουσείου, προέκυψε δε μετά τις ζημιές που υπέστη το κτήριο ύστερα από τον σεισμό της 08/06/2008, με επίκεντρο το γειτονικό Λεωνίδιο.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως την  υποστύλωση των θόλων στις θέσεις όπου εδράζονται οι εγκάρσιοι τοίχοι του ισογείου με μεταλλικά στοιχεία.  Η διάρκεια της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης είναι 1 έτος και φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται η 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος, ανέρχεται στα 52.497,28 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας..
Αδέσποτα
Έχουν καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος των περαστικών από το δικαστήριο, τις απογευματινές ιδίως ώρες. Αλλά και το βράδυ τα αδέσποτα της πλατείας αλωνίζουν το χώρο σε μια αγέλη που μόνο σε τριτοκοσμικές πόλεις θα συναντήσεις. Χάθηκε ένας μπόγιας να τα μαζέψει; 
Arcadistas

Ομάδα πολιτών, με το όνομα "arcadistas", παίρνει σάρκα και οστά  στην Τρίπολη. Κατά το πρότυπο των Atenistas ή  Londonistas η ομάδα συντίθεται από άτομα  «που αγαπάνε την πόλη τους και πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές της πλευρές διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της». Υποστηρίζουν ότι αντλούν «δύναμη και ενέργεια από την κοινωνία των πολιτών, που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Τρίπολης». Είμαστε εδώ, τονίζουν,  μόνο για να κάνουμε. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο». Αισιόδοξο μήνυμα…
Θέσεις της ΝΔ
Τις θέσεις της ΝΔ κατέθεσε στο ραδιόφωνο Real FM και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο Γραμματέας του κόμματος κ. Λυκουρέντζος. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής τόνισε πως:
Ουδεμία υπόσχεση μοιράστηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πέρα από τους χαμηλοσυνταξιούχους, για τους οποίους έχουμε εξηγήσει που θα βρεθούν τα χρήματα για τη δαπάνη.
Έχουμε το δικαίωμα μιας διαφορετικής πρότασης την οποία καταθέτουμε κατόπιν επεξεργασίας.
Δεν υποσχόμαστε, δεν λαϊκίζουμε, δεν δημαγωγούμε, δεν λέμε «υπάρχουν λεφτά» για αυτό υπερασπιζόμαστε μια άλλη πορεία, μία άλλη λύση.
Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων με μια αξιόπιστη λύση
Γνωρίζοντας την δυσπιστία του κόσμου, δεν λέμε ότι έχουμε τη μαγική συνταγή, λέμε ότι έχουμε συγκεκριμένο κοστολογημένο σχέδιο και όρεξη για δουλειά.
Χαμογελάτε
Κάποτε  ένας Πόντιος  κέρδισε 200.000 ευρώ από ένα λαχείο και θέλησε  να αγοράσει ένα αμάξι.
Έψαξε στις ακριβές  αντιπροσωπείες  Ferrari, Porsche, κλπ, αλλά δεν βρήκε κανένα του γούστου του. Κάποιος αντιπρόσωπος της  Ford, ωστόσο, τον έπεισε πως έχει αυτό που θα του αρέσει και τον έβαλε μέσα για μια βόλτα.  Προχωρώντας  φτάνουν πίσω από μια νταλίκα.
- Κλείσε τα μάτια σου και θα δεις ότι θα περάσουμε από μέσα, λέει ο πωλητής στο Πόντιο.
Κλείνει τα μάτια του εκείνος, γκαζώνει ο πωλητής και προσπερνάει την νταλίκα. Ανοίγει τα μάτια του ο άλλος, κοιτάζει γύρω του, νομίζει ότι πέρασε μέσα από την νταλίκα και αγοράζει το αμάξι. Την επόμενη πάει στο χωριό του. Όλοι τον κορόιδευαν επειδή ξόδεψε τα λεφτά του για ένα Ford. Όμως αυτός καμαρωτός τους είπε: - Μπείτε κάποιοι μέσα να σας δείξω τι κάνει αυτό το αμάξι.

Μπαίνουν τρεις τέσσερις και καθώς  προχωρά ο Πόντιος βλέπει μπροστά του έναν τοίχο.
- Κλείστε τα μάτια σας και θα δείτε ότι θα περάσουμε μέσα από τον τοίχο.

Κλείνουν εκείνοι  τα μάτια τους, γκαζώνει ο τύπος πέφτουν πάνω στον τοίχο και γίνονται μπλε μαρέ.
Γυρνάει τότε πίσω ο Πόντιος και λέει:
- Ποιος μακάκας δεν έκλεισε τα μάτια του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: