Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 21-9-11

Βιβλιοθήκη
Κλειστή για το κοινό θα παραμείνει η Βιβλιοθήκη Τριπόλεως, που στεγάζεται επί των οδών Δολιανών 1 και Επισκόπου Ανθίμου, στα Κλωνατζίδικα, από 26/9/2011 έως και 7/10/2011 προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες σύγχρονης ανακατανομής των βιβλίων και περιοδικών στα ερμάρια και στους ορόφους της για την καλύτερη εξυπηρέτηση, την ευκολότερη επισκεψιμότητα του κοινού αλλά και την επιστημονικότερη συντήρηση των παλαιών βιβλίων.
Κατ’ εξαίρεση θα εξυπηρετούνται έκτακτες περιπτώσεις δανεισμού. Αυτό αναφέρει ο  Πρόεδρος της Εφορείας της Βιβλιοθήκης και πρώην δήμαρχος  κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος
Μήνυση
Το βράδυ της Δευτέρας, κατά την διάρκεια της εκπομπής «ΔΙΚΗ» που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, διαβάστηκε απόσπασμα από τα πρακτικά συνεδρίασης της ΕΠΟ, που είχε γίνει μια ημέρα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με τους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες, σύμφωνα με το οποίο ο σύμβουλος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας, Νίκος Προύντζος που συμμετείχε σε αυτήν είπε πως ο υπουργός κ. Παπουτσής  «είχε ανεξόφλητους και ανοικτούς λογαριασμούς με διαιτητές». Κατόπιν αυτού,  όπως ανακοινώθηκε, ο  κ. Παπαουτσής  ανέθεσε σε πληρεξούσιο δικηγόρο να συντάξει και να καταθέσει μήνυση και αγωγή, κατά του κ. Προύτζου, για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του.
Βραβεία διαγωνισμού
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης διοργανώνει εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του  «1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας».
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εργασίες και θα απονεμηθούν τα βραβεία επίδοσης και συμμετοχής στις ομάδες μαθητών των σχολείων της Αρκαδίας που συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, ο οποίος αθλοθετήθηκε και διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αρκαδίας με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την ενημέρωση των μαθητών και μια πρώτη επαφή τους με την έννοια και την αξία της επιχειρηματικότητας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθεί ο μαραθωνοδρόμος Ι. Κούρος.
Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν είναι από το  1. ΕΠΑΛ Αστρους: «Το ξαναζωντάνεμα ενός ερημωμένου    χωριού του Πάρνωνα και η μετατροπή του σε πρότυπη  Αγροτουριστική – Οικονομική – Πολιτιστική μονάδα» 2. 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης: «Δημιουργία της εικονικής επιχείρησης «ARCADIA TEMPO A.E.»,  πολυ-χώρος για ψυχαγωγία, διασκέδαση, άθληση, αναψυχή» 3. 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης : «Δημιουργία, έκδοση και Προώθηση μιας εφημερίδας» 4.  Λύκειο Λεωνιδίου: «Η αξιοποίηση της Λίμνης Πελι  5. Γυμνάσιο Νεστάνης: «Δημιουργίας Γεωργικής Σχολής  στην Αρκαδία»
Βιβλία και κρίση
Δυο νέα βιβλία γύρω από την κρίση και το μνημόνιο, που θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 6.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, καθίστανται επίκαιρα και προκαλούν το ενδιαφέρον των πολιτών. Πρόκειται για τα βιβλία των : Πάνου Καζάκου «Μετά το μνημόνιο» και Παναγιώτη Λιαργκόβα  -  Σπύρου Ρεπούση «Κρίση, Δανεισμός και Χρεοκοπία», που  ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, η Παναρκαδική Ομοσπονδία και οι Εκδόσεις Παπαζήση, παρουσιάζουν σε εκδήλωση με θέμα:  «Οικονομική κρίση στην Ελλάδα – Τρέχουσες προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές». Στην εκδήλωση αναμένεται να μιλήσουν οι κ.κ.: Ανδρέας Λυκουρέντζος (Βουλευτής Αρκαδίας), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Βουλευτής Αρκαδίας), Πάνος Καζάκος (Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών) και Παναγιώτης Λιαργκόβας (Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου). Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Νεκτάριος Νώτης, Οικονομικός Αναλυτής – Αρχισυντάκτης του 24h.gr.
Σαμαράς – Τατούλης
«Άνθρακας» αποδείχθηκε τελικά ο... θησαυρός της συνάντησης Σαμαρά-Τατούλη στη Συγγρού, στο πλαίσιο της επίσκεψης των 13 Περιφερειαρχών της χώρας στον πρόεδρο της ΝΔ. Ο Μεσσήνιος αρχηγός υποδέχθηκε τον Αρκά περιφερειάρχη με τυπική χειραψία, διατηρώντας την... απόσταση που χωρίζει τους δύο πολιτικούς από την εποχή των αυτοδιοικητικών εκλογών, οπότε ο κ. Τατούλης εξελέγη υποστηριζόμενος απο το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ επέλεξε να καθίσει αρκετά μακριά τόσο από τον πρόεδρο της ΝΔ, όσο και από τον παλιό συνάδελφό του στην Αρκαδία, «γαλάζιο» γραμματέα Ανδρέα Λυκουρέντζο...Πηγή: parapolitika. gr
Χαμογελάτε
Ρωτάει κάποιος τον φίλο του:
- Μήπως ξέρεις τί σημαίνει "ντεκολτέ";
- Δεν ξέρω ρε φίλε. Το μόνο που ξέρω είναι ότι στην μία αδερφή μου έφερε βιομήχανο, ενώ στην άλλη πνευμονία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: