Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 29-9-11

«Φωνές νερού…»
Από 6 έως 9 -10-11 , η ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων απευθύνει πρόσκληση σε όλους για μια γιορτή ανοικτών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, εκεί όπου τα μνημεία συμβιώνουν αρμονικά με τη φύση. Το κεντρικό θέμα του εορτασμού έχει τίτλο "Φωνές νερού μυριάδες", τίτλος εμπνευσμένος από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, που αναφέρεται στην ποικιλία τόσο των μορφών του νερού και του υδάτινου τοπίου όσο και της έμπνευσης που αυτά χάρισαν στα ανθρώπινα έργα.
Συγκεκριμένα θα διοργανωθούν φωτογραφικές εκθέσεις στο Μουσείο Τρίπολης και στο Μουσείο του Άστρους. Επιπλέον, και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στη θέση «Μάνα του Νερού», στο εκεί ευρισκόμενο ρωμαϊκό υδραγωγείο και στις αρχαίες πόλεις – λίμνες στον Άγιο Ανδρέα και στον Τυρό, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Κυνουρίας.
Καινοτομία
Το  Επιμελητήριο Αρκαδίας, στα πλαίσια της περιφερειακής ανάπτυξης και του νέου σημαντικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει προς αυτήν την κατεύθυνση διοργανώνει με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas,  συνέδριο για την καινοτομία την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, στις 6.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως,  με θέμα: «Σκεφτόμαστε καινοτόμα – Παράγουμε καινοτόμα  – Αλλάζουμε την Ελλάδα». Σε αυτό το συνέδριο, πέρα από την αποσαφήνιση του όρου και του ρόλου της καινοτομίας στην Οικονομική Κρίση, θα εξειδικευτούν και οι έννοιες της καινοτομίας στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα.
Καταλήψεις σχολείων
Το «φρούτο» των καταλήψεων ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα  για τα σχολεία της Αρκαδίας. Στο χορό έχουν μπει το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο, το 2ο και το 3ο  Λύκειο Τρίπολης, αλλά και το Γενικό Λύκειο και το  ΕΠΑΛ Αστρους .
Διδακτική βοήθεια
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να παράσχουν αφιλοκερδώς πρόσθετη διδακτική βοήθεια, σε μαθητές του Νομού Αρκαδίας και παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επαφή με τα μ έλη του ΔΣ, προκειμένου να προχωρήσει η οργάνωση των τμημάτων.
Κατάληψη δημαρχείου
Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν proxu;ew το πρωί  εργαζόμενοι του Δήμου Τρίπολης, κλείνοντας συμβολικά την οδό Εθνικής Αντιστάσεως για περίπου μισή ώρα, αντιδρώντας στα έκτακτα και βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν περικοπές μισθών και εργασιακή εφεδρεία, κατόπιν πρωτοβουλίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Τη συμπαράστασή τους δήλωσαν ο Δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης τονίζοντας ότι το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του δήμου  και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπόζος.
Χαμογελάτε
Μπαίνει ο γύφτος στο σουβλατζίδικο και λέει σε όλους:
- Όποιος μου βρει τι χρώμα αμάξι έχω θα τον κεράσω 10 σουβλάκια. Διαφορετικά θα με κεράσετε εσείς. Συμφωνείτε;
- Εντάξει! λένε όλοι.
- Θα σας δώσω μια βοήθεια, συνεχίζει ο γύφτος. Το χρώμα του αμαξιού μου αρχίζει με το γράμμα \"Τ\". Ποιο είναι;
 Σκέφτονται, σκέφτονται ως που πετάγεται κάποιος και λέει: - Τυρκουάζ! - Όχι, λέει ο γύφτος. Ξανασκέφτονται... Τιγρέ! Λέει ο άλος.  - Όχι, απαντά πάλι ο γύφτος... Συνέχισαν τις προσπάθειες, δεν το έβρισκαν, τα παράτησαν και τον κέρασαν σουβλάκια. Στο τέλος  τον ρώτησαν:
- Και τώρα που σε κεράσαμε, θα μας πεις τι χρώμα ήταν τελικά το αμάξι σου;
Και ο γύφτος απαντά: - ΤΑΛΑΣΣΙ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: