Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 8-9-11

Τι οφείλουν
Σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου δόθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν τις μακροπρόθεμες και βραχυπρόθεσμες οφειλές των δήμων της χώρας. Μεταξύ αυτών και της Αρκαδίας, οι οποίες έχουν ως εξής:
Βόρειας Κυνουρίας: 840.507 ευρώ μακροπρόθεσμες και 688.825 ευρώ βραχυπρόθεσμες.

Γορτυνίας: 985.102 ευρώ μακροπρόθεσμες και 2.534.124 ευρώ βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Νότιας Κυνουρίας : 926.765 ευρώ και 833.530 ευρώ σε μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες υποχρεώσεις.
Μεγαλόπολης: 0 ευρώ σε μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες υποχρεώσεις.
Τρίπολης: 3.448.913 ευρώ και 4.307.142 ευρώ σε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Λιγότερο κόστος
Μείωση κατά 20% του κόστους μεταφοράς των μαθητών επετεύχθη, μετά από παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, κατά τη χθεσινή συζήτηση του θέματος για την παράταση των συμβάσεων των Δήμων με τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Παράλληλα, αποφασίστηκε η παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών της Αρκαδίας και όλης της περιφέρειας, ως το τέλος του 2011, άρα η μεταφορά θα συνεχιστεί με ευθύνη της περιφέρειας και η αρμοδιότητα θα περάσει ουσιαστικά στους δήμους από το 2012.

Απεργία γιατρών
Οι γιατροί και οι οδοντίατροι της Αρκαδίας, λένε «όχι» στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας  και συμμετέχουν στη πανελλαδική απεργία χθες και σήμερα. Υποστηρίζουν  ότι, με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προσπαθούν να προασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Καλούν δε τους ιατρούς, όπως αρνηθούν να υπογράψουν συμβάσεις, απορρίπτοντας με αυτό το τρόπο, το νομοσχέδιο, επιχειρώντας έτσι, την εκ νέου διαπραγμάτευση με το Υπουργείο.
Κοινόχρηστος
Τέλος σε  ένα σήριαλ δικαστικών και άλλων διενέξεων για τη δημόσιο ( ή μη ) χαρακτήρα  του αιγιαλού της πλαζ «Καραθώνα» έβαλε  ο Αρειος Πάγος. Με  τελευταία απόφασή του το ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο αιγιαλός-  στην  πλέον πολυσύχναστη ακτή του Ναυπλίου -  θεωρείται κοινόχρηστος, άρα δεν ανήκει στο Ελληνικά Τουριστικά  Ακίνητα, που κατά διαστήματα επιχείρησαν να προβούν σε ενοικίαση του αιγιαλού σε ιδιώτη .
Με ανακοίνωσή του ο δήμος Ναυπλίου  μιλάει για δικαίωση  των πολύχρονων αγώνων του  , οι οποίοι πριν έξι χρόνια  είχαν οδηγήσει στα δικαστήρια το δήμαρχο και μέλη του Δ.Σ, όταν  δήμος , φορείς και πολίτες είχαν αντιδράσει δυναμικά, στα σχέδια των ΕΤΑ.
Τατούλης για απόβλητα
Όλα όσα πρόκειται να  γίνουν εφεξής πάνω στο θέμα της  ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σήμερα το πρωί στις 11:00 πμ, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας.
Χαμογελάτε
Ένας άνδρας κοιμόταν στο κρεβάτι με την γυναίκα του.  Κάποια στιγμή της νύχτας ακούνε μια φωνή:
"Κάποιος να με σπρώξει, ρε παιδιά!!"
Τον αγνοούν και προσπαθούν να κοιμηθούν...  Μετά από λίγο πάλι η ίδια φωνή, ακόμα πιο ταλαιπωρημένη. "Κάποιος να με σπρώξει! Κανείς δεν με ακούει;"
Λέει η γυναίκα στον άνδρα της:
- Ρε Γιώργο, δεν  πας να βοηθήσεις τον καϋμένο;
Βγαίνει ο άνδρας από το σπίτι, κοιτάζει να δει το αυτοκίνητο που ήθελε σπρώξιμο, τίποτα. Ξανακοιτάζει. Κανένα αποτέλεσμα. Μη βλέποντας τελικά  κάτι, ρωτάει:
- Που είσαι να σε σπρώξω;
- Εδώ, λέει ο άνθρωπος. Στις κούνιες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: