Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 9-9-11

Όλα… δικά τους
Συνεχείς ερωτήσεις γίνονται στο δημοτικό συμβούλιο από συμβούλους για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων του δήμου από επιχειρηματίες, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η ερώτηση Κακλαμάνου για καταστήματα αλλά και περίπτερα που έχουν απλώσει το χώρο δικαιοδοσίας τους με παιδότοπους που εμποδίζουν την ομαλή διακίνηση των θαμώνων της πλατείας. Απάντηση σαφή δεν πήρε, πέραν της αναγνώρισης του προβλήματος.


Μεγαλόπολη
Τους αντιπροσώπους του εξέλεξε προχθές το  Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, για τη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. Εκτός από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Παναγιώτη Μπούρα, που αυτοδίκαια θα εκπροσωπήσει το Δήμο στην ΠΕΔ, επιπλέον εκλέχτηκαν –από την πλειοψηφούσα παράταξη - ο Βασίλης Ζιώτης (με αναπληρωματικό τον Νικόλαο Μάντη) και –από την μείζονα μειοψηφία- ο πρώην Δήμαρχος, Σπύρος Τσιριγώτης (με αναπληρωματικό τον Παναγιώτη Βλασόγιαννη).
 

ΣΥΡΙΖΑ
Περιοδεία στα καμένα του Μαινάλου θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Χουντής. Ο κ. Χουντής θα βρεθεί από τις 10,30 το πρωί στην περιοχή «Ραπούνι», ενώ στη μία και μισή το μεσημέρι, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Περιφερειακό Συμβούλιο
Με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν και αυτά  που αφορούν στη γνωμοδότηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα δημιουργία αιολικού σταθμού στη θέση Κούκουρα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, δύο ξηραντηρίων
στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, αιολικού σταθμού στη θέση Τρίκορφο του Δήμου Κορινθίων και τέλος εντάξεις
έργων ύδρευσης στο ΕΣΠΑ.

Αγριογούρουνα
Την ανησυχία του εκφράζει ο Λάκωνας βουλευτής κ. Δαβάκης με ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη, για τις καταστροφές που έχουν προκληθεί σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Νομού Λακωνίας, τόσο στην περιοχή του Ταϋγέτου, μέσα σε Δημοτικά Διαμερίσματα του τέως Δήμου Πελλάνας, όσο και σε άλλες περιοχές της οροσειράς του Πάρνωνα, ακόμη δε και σε πεδινές περιοχές, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού των αγριογούρουνων. Γεγονός που έχει οδηγήσει το Δασαρχείο Σπάρτης και τη Διεύθυνση Δασών του Νομού Λακωνίας να βρίσκονται  σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προτείνοντας  ως λύση την αύξηση του αριθμού των αγριογούρουνων που επιτρέπεται να θηρευθούν, από τρία σε τέσσερα, κάτι που ισχύει σε όλη την Πελοπόννησο πλην της Λακωνίας, αλλά και να παραταθεί ο χρόνος θήρευσης κατά ένα τουλάχιστον μήνα, δηλ. από τις 31/12 που ισχύει τώρα ως τις 20 Ιανουαρίου που ισχύει επίσης σε όλη την Πελοπόννησο.


Χαμογελάτε
Ένα  νέο μαγαζί άνοιξε ο άνθρωπος και του έρχεται ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια. Όμως όταν διάβασε την κάρτα που έλεγε: "Τα συλλυπητήρια μας", παραξενεύτηκε και πήρε τηλέφωνο στο ανθοπωλείο να ρωτήσει ποιος του τα έστειλε.
- Λυπάμαι πάρα πολύ κύριε, μπέρδεψα την κάρτα σας με κάποια άλλη.
- Ε, δεν πειράζει, δεν υπάρχει πρόβλημα, αυτά συμβαίνουν, σας καταλαβαίνω.
- Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό, γιατί η κάρτα σας είναι τώρα με ένα μπουκέτο σε μία κηδεία.
- Καλά, απλά πείτε μου μόνο τι έλεγε η κάρτα.
- Έλεγε: "Τα συγχαρητήριά μας για τη νέα σας τοποθεσία!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: