Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Υπερβολές

Προϋπόθεση για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου από τους εκεί εκπροσώπους μας  είναι να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους και ο καθένας να κάνει καλά τη δουλειά του. Πρώτα και κύρια να συνειδητοποιήσουν και να προχωρήσουν έμπρακτα και όχι στα λόγια πως η τραγικότητα της κατάστασης απαιτεί θυσίες από τους  ίδιους με περικοπές δαπανών και συμμάζεμα των οικονομιών του δήμου.

Η ηγετική ομάδα της πόλης, παρότι το  έχει κατανοήσει, όμως δεν αποφασίζει τα δύσκολα μέτρα. Η κοινωνία, αγγίζοντας τα όρια της εξάντλησης, απαιτεί ανάλογες κινήσεις από αυτήν. Ακόμα και σε εορτές σαν αυτές της επετείου της Αλώσεως ή του Πάσχα, που παραδοσιακά είναι συνδεδεμένες με την   πόλη μας, κάποιοι επιμένουν να παίζουν με εκρηκτικά χωρίς να έχουν στοιχειώδεις γνώσεις συνδεσμολογίας. Να δικαιολογούν τις ενέργειές τους με την αναγκαιότητα του λαμπρού εορτασμού της επετείου, ξοδεύοντας όχι σε στοχευμένες δράσεις, που αναδεικνύουν τον εορτασμό, αλλά σε επουσιώδεις δράσεις, όπως τα τραπεζώματα,  τα πυροτεχνήματα  και άλλα ηχηρά παρόμοια. Αλλά και η αντιπολίτευση νομίζουμε ότι το παρακάνει με την αντιδραστική κριτική της.
Αν μιλάμε για σοβαρότητα, τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι δημοτικοί σύμβουλοι κατά κανόνα ανώτερου επιπέδου μόρφωσης και κοινωνικής αγωγής από τους προκατόχους τους, δεν γίνεται να  μην μπορούν να συμφωνούν σε απλά θέματα δημοτικής πολιτικής που αφορά μια από τις δυο μεγάλες γιορτές στις οποίες δίνει εξετάσεις η αρκαδική πρωτεύουσα. Να μη μπορούν να αποφασίζουν από κοινού για μια γιορτή τόσο σπουδαία για την πόλη.
Μακάρι ο κ. Σμυρνιώτης να έδινε τέλος με κινήσεις του στην κριτική  της αντιπολίτευσης για υπερβολές στα έξοδά του εορτασμού, που αφορούν επουσιώδη στοιχεία του, τα οποία ωστόσο επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό κατά πολύ, υψηλότερα και από πέρσι. Και μακάρι η αντιπολίτευση να περιόριζε την κριτική της  στη απολύτως απαραίτητη, θέτοντας λελογισμένο έλεγχο  στις  όποιες …..εκρήξεις της.
Οι υπερβολές και των δύο δεν βοηθούν σε τίποτα μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Αντιθέτως, δημιουργούν μια εικόνα που δεν τιμά την Τρίπολη πανελληνίως  και, παράλληλα, αποδυναμώνουν την προσπάθεια που οφείλουμε να κάνουμε για την πόλη.
Δεν είναι τυχαίο ότι η τοπική κοινωνία δεν εμπιστεύεται το πολιτικό προσωπικό. Εκνευρίζεται από τα καραγκιοζιλίκια τους και απογοητεύεται από την έλλειψη μιας συνεννόησης, που τόσο αναγκαία αναδεικνύεται από τα ίδια τα πράγματα. Γιατί όλοι σε αυτόν τον τόπο πολύ καλά καταλαβαίνουμε ότι η έλλειψη συνεννόησης εξυπηρετεί μόνον αυτούς που τοκίζουν στην καταστροφή της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: