Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 30-9-11

 Στήριξε Σμυρνιώτη Παρότι αντίθετοι κομματικά, τον Γιάννη Σμυρνιώτη υπέδειξε ο Γιάννης Γιαννόπουλος, δήμαρχος Γορτυνίας, για τη θέση του Προέδρου της ΠΕΔ. Παρόλα αυτά ο κ. Σμυρνιώτης αρνήθηκε την υποψηφιότητα, δίνοντας λαβές για σχόλια περί κομματικής «συμφωνίας» με τον κ. Νίκα, δήμαρχο της Καλαμάτας,  που εκλέχθηκε. Γι αυτό και ο Γιάννης Γιαννόπουλος  εξέφρασε επιφυλάξεις για την παραπάνω εκλογή λέγοντας πως :
««Προτείναμε να είναι πρόεδρος ο πλειοψηφών Γ. Σμυρνιώτης, παρ ότι δεν ανήκε στο δικό μας ψηφοδέλτιο, γιατί πιστεύαμε ότι θα εκφράσει καλύτερα τα συμφέροντα της ΠΕΔ. Δεν εισακουστήκαμε.  Ήταν λάθος η εκλογή αυτή και πιστεύω να μην έχει συνέπειες στην πορεία».

Πορεία καταληψιών
Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα σχολεία της Αρκαδίας, κυρίως τα Λύκεια. Χθες το πρωί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Τρίπολης μαθητές και μαθήτριες  του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Τρίπολης, με κατάληξη στο Γραφείο Περιφερειακής Εκπαίδευσης, φωνάζοντας συνθήματα που αναφέρονταν όχι μόνο σε συγκεκριμένα προβλήματα του σχολείου τους αλλά και σε γενικότερα θέματα Παιδείας, όπως οι έλλειψη σχολικών βιβλίων, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα cd που αντικαθιστούν τα βιβλία μέχρις ότου αυτά τυπωθούν, η παραπαιδεία, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, ο νόμος για την  παιδεία που ψηφίστηκε κλπ.  Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης από την πλευρά του κάλεσε όλους τους μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους λέγοντας πως: «η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ανοιχτά σχολεία και όχι από μαθητές έξω από τις αίθουσες». Από την άλλη για σήμερα  Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί να  γίνει Γενική Συνέλευση συλλόγων φοιτητών της ΣΘΕΤ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αμέσως μετά, λαϊκό γλέντι με ψησίματα και δωρεάν κρασί. Το μνημόνιο θέλει καλοπέραση…

Για το Μνημόνιο
Ημερίδα με θέμα: «Μνημόνιο – Το μέλλον του κοινωνικού κράτους» διοργανώνουν στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ Ναυπλίου, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ., το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου, μαζί με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΕ Πελοποννήσου. Θα μιλήσουν: Ραφαήλ Μπαρού (πρόεδρος Ε.Κ. Ναυπλίου), Αλέξης Μητρόπουλος (Εργατολόγος – καθηγητής παν/μίου Αθήνας), Παν. Λιαργκόβας (Οικονομολόγος – καθηγητής παν/μίου Πελοποννήσου), Σάββας Ρομπόλης (καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου), Παν. Καζάκος (καθηγητής παν/μίου Αθήνας).
Δεύτερη Ευκαιρία
Για ακόμα μια χρονιά, την τέταρτη συνεχή, θα λειτουργήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην πόλη μας από τον Οκτώβριο του 2011. Πρόκειται για ένα ευέλικτο καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων που δε διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Με το πρόγραμμα αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε άτομα 18 ετών και άνω που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική ζωή. Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι 18 μήνες, παρέχεται δωρεάν και το πρόγραμμα σπουδών είναι εναρμονισμένο στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Πορεία ΣΑΟΟ
Την ερχόμενη  Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, πιστός στο ραντεβού του,  διοργανώνει μια πρωτότυπη πεζοπορική εξόρμηση με εκκίνηση από τα παλιά σφαγεία της Τρίπολης (περιοχή Υ.Ε.Β.) Ακολουθώντας την πορεία του Οθωμανικού Υδραγωγείου, το οποίο τροφοδοτούσε με νερό για πολλά χρόνια την πόλη μας, θα φθάσουν οι οδοιπόροι  στη Μάνα του Νερού και στη συνέχεια θα περάσουν από τη Σιλίμνα τους Βαλτετσέϊκους κήπους με κατάληξη το ιστορικό Βαλτέτσι.
Διέξοδος
Προσωρινή διέξοδος στο οικονομικό αδιέξοδο του Βοσυνιώτειου Ιδρύματος βρέθηκε με την βοήθεια που προσφέρει ο Περιφερειάρχης, κατόπιν προσφυγής του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Σαμαρτζή. Με τα χρήματα της Περιφέρειας θα διευκολυνθεί η μισθοδοσία  του προσωπικού, που έχει ένα χρόνο να πληρωθεί, ενώ παράλληλα θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για ένταξη του κτηρίου σε κάποιο πρόγραμμα ανακαίνισής του. 


Χαμογελάτε
Ένα νιόπαντρο ζευγάρι αδυνατεί να τεκνοποιήσει. Μια μέρα ο σύζυγος συναντά τυχαία στον δρόμο τον παπά που τους πάντρεψε και του αναφέρει τον πόνο του,  που δεν έχει αποκτήσει ακόμα παιδιά. Ο ιερέας του συστήνει υπομονή και του λέει πως πηγαίνει στο Αγιο Όρος και με την ευκαιρία θα κάνει παράκληση και θα ανάψει ένα κεράκι γι αυτούς.
Περνάνε λοιπόν κάτι χρόνια... και ο πάτερ Ιάκωβος συναντά στο δρόμο  την γυναίκα με δύο μωρά στην αγκαλιά, άλλα δύο στο καροτσάκι!!
- Βρε, βρε. Καλημέρα... να σου ζήσουν τα παιδάκια!  - Ευχαριστώ, πάτερ.
- Ο θεός σας βοήθησε βλέπω και αποκτήσατε επιτέλους παιδιά.
- Ναι, δεν έχουμε παράπονο γι' αυτό. Έχουμε τρία δίδυμα και αυτά εδώ τα τέσσερα. Σύνολο δέκα παιδιά... και μόλις εχθές έμαθα πως είμαι πάλι έγκυος.
- Αα, υπέροχα. Ο άντρας σου που είναι;  - Πήγε στο Αγιο Όρος. Έφυγε βιαστικά εχθές.
- Τι πήγε να κάνει στο Αγιο Όρος;  - Δεν είμαι σίγουρη, πάτερ. Κάτι μουρμούραγε καθώς έφευγε πως "θα έσβηνε ένα κερί".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: