Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΔΥΟ «ΜΠΛΟΚΑ»

αναγκάστηκε  να περάσει η υπουργός κατά την αποχώρησή της. Πρώτα ήταν μια ομάδα φοιτητών (από την Αριστερή Ενότητα), που με ευπρέπεια διατύπωσαν τα αιτήματά τους, τα παράπονά τους-απόλυτα δικαιολογημένα. Αντιγράφουμε από το σχετικό γραπτό κείμενό τους.
«... Σίτιση: Το πανεπιστήμιο υπογράφει συμβάσεις με catering, τα οποία προσφέρουν κακής ποιότητας φαγητό και ανεπαρκείς ποσότητες. Το φαγητό δεν είναι δωρεάν για όλους τους φοιτητές και οι περισσότεροι πληρώνουν. Η φετινή «έκπληξη» είναι πως τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει φαγητό, μιας και, όπως είναι γνωστό σε όλους, οι φοιτητές δεν... πεινάνε τα Σαββατοκύριακα.
Στέγαση: Σε αντίθεση με τους φοιτητές άλλων παν/μίων, η δωρεάν στέγαση για τους φοιτητές του ΠΑ.ΠΕΛ. είναι μια ουτοπία. Η μοναδική μέριμνα είναι το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1000 Ε!!!
Μεταφορές: Ο δρόμος δεν έχει φωτισμό και πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα η μετακίνηση από και προς αυτό να γίνεται επικίνδυνη, κυρίως τις βραδινές ώρες. Η χρήση της συγκοινωνίας αποτελεί μία μη συμφέρουσα οικονομική λύση (0,80Ε!), με άναρχα και μη συνεπή δρομολόγια των λεωφορείων.
Η συμπαθής υπουργός άκουσε για λίγο τους φοιτητές και... άφησε τα οπωσδήποτε υπαρκτά και δίκαια προβλήματά τους και αιτήματά τους αντίστοιχα στον Πρύτανη και τις πρυτανικές αρχές... Δει χρημάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: