Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ;

Αν έχετε σκυλοβαρεθεί εσείς μια φορά να διαβάζετε για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, για υποψήφιους, για χρίσματα και τα σχετικά, εμείς που τα γράφουμε έχουμε βαρεθεί δέκα φορές! Μη νομίζετε δηλαδή ότι μας αρέσει αυτό που κάνουμε.
Δεν είμαστε δα και τόσο μαζοχιστές. Κατ’ ανάγκη το κάνουμε. Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς μαζί σας, θα σας πούμε πως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι σημαντικό. Σιγά μην είναι σημαντικό αν πήρε το χρίσμα ή την κομματική στήριξη ο τάδε, σιγά μην είναι σημαντικό αν δυσκολεύεται να φτιάξει συνδυασμό ο άλλος, και πάει λέγοντας. Ποια είναι η ουσία; Ποια είναι η αλήθεια; Ότι όλα αυτά, είναι παιχνίδια των κομμάτων. Τα κόμματα είναι που κάνουν παιχνίδι προς δικό τους όφελος και όχι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Αυτό, όσο πιο γρήγορα το χωνέψετε, τόσο το καλύτερο για σας.
Η Ν.Δ. πάει να κάνει παιχνίδι στην Περιφέρεια με τον εκλεκτό της υποψήφιο Περιφερειάρχη Δράκο. Σαμαράς και Αβραμόπουλος βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά, εν γνώσει τους ότι κινδυνεύουν από μία συνολική εντός έδρας ήττα. Ο Δράκος μπορεί να προέρχεται από τον μεγαλύτερο νομό, οι δημοσκοπήσεις όμως απ’ ότι λέγεται, στην χειρότερη περίπτωση μιλάνε για... πανωλεθρίαμβο! Το γεγονός ότι είναι πρώην υποστηρικτής της θυγατέρας του Μητσοτάκη δηλαδή της «αλόγας» Ντόρας, δεν λέει απολύτως τίποτα. Και δεν λέει τίποτα διότι τόσο οι «Ντορικοί» όσο και η ίδια θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω και να εκδικηθούν κατά κάποιο τρόπο τον Αντωνάκη τον Σαμαρά, οπότε τι θα κάνουν; Κάτι πολύ απλό: Θα επιχειρήσουν να «μαυρίσουν» τον Δράκο, στηρίζοντας τον Τατούλη. Προσοχή όμως. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι ο Τατούλης θα κάνει περίπατο, και ότι ο δρόμος του είναι στρωμένος με λουλούδια. Μέχρι να φτάσει στη βρύση και να πιει νερό, θα έχει ιδρώσει πολύ. Και καμιά φορά, από τον πολύ ιδρώτα κινδυνεύεις να πάθεις... πνευμονία.
Ο ίδιος ο Τατούλης, δεν είναι χθεσινός στην πολιτική. Τα ξέρει όλα αυτά, και τα βρίσκει άκρως ενδιαφέροντα. Τόσο ενδιαφέροντα, που... ΔΕΝ ασχολείται καθόλου μαζί τους, και όπως λένε πρόσωπα που ανήκουν στον στενό του πυρήνα, συνεχίζει απτόητος την σύγχρονη... Άλωση του Μωριά συναντώντας σχεδόν παντού θετικό κλίμα. Είναι όμως δυνατόν, εκτός όλων των προαναφερόμενων, να μην ορέγεται ο Πέτρος το «κρύο πιάτο» της εκδίκησης; Είναι δυνατόν να μην βλέπει την ώρα και την στιγμή να το προσφέρει στο πρώην κόμμα του; Με την διαφορά, ότι αυτό το «κρύο πιάτο» (αν βέβαια εκλεγεί Περιφερειάρχης στις 7 Νοεμβρίου) δεν θα πάει στο σπίτι του Καραμανλή στην Ραφήνα, αλλά στον νέο ένοικο της Ρηγίλλης, τον Σαμαρά. Σε αυτό το σημείο πάντως οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι όταν ο Τατούλης είχε βγει στο «αντάρτικο», ο Σαμαράς είχε αποφύγει την απ’ ευθείας αποδοκιμασία του για την κίνηση του Πετράν. Κάτι όμως στο οποίο πρωτοστατούσε, ο τότε συνάδελφος του Τατούλη στο «αντάρτικο» Γιάννης Μανώλης, που ήταν από τους πρώτους που ζητούσαν το κεφάλι του Πέτρου επί... πειθαρχικώ πίνακι. Ο Τατούλης όμως βρήκε τον τρόπο να «καψωνάρει» τον Μανώλη, προσφέροντάς του θέση αντιπεριφερειάρχη, στον συνδυασμό του!!! Ο Μανώλης φυσικά αρνήθηκε, και στην συνέχεια εξερράγει. Όχι εναντίον του Τατούλη, αλλά εναντίον του ίδιου του Σαμαρά, από τον οποίο περίμενε το χρίσμα για την Περιφέρεια, αλλά αντί αυτού, έλαβε... κενό φάκελο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: