Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ


νέα να ξεκινήσουμε την σημερινή μας κουβέντα. Τα έχουμε ανάγκη μέσα στις δυσκολίες των καιρών, στη γενική απαισιοδοξία, στο θολό σύννεφο που τυλίγει το μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Χαρούμενη, λοιπόν, και ελπιδοφόρα η πρώτη είδηση.

Αφορά την δημιουργία ενός ακόμη, ενός νέου, μα πολύ νέου, μα πάρα πολύ νέου κόμματος. Το ιδρύει άρτι αφιχθείσα στην πολιτική, νεαρά και αγνή και άσπιλος πρωτοεμφανιζόμενη πολιτικός, χωρίς παρελθόν, χωρίς σκιές ή διασυνδέσεις με κατεστημένα-πραγματική ελπίδα. Θα δραστηριοποιήσει, μάλιστα, το καινούργιο κόμμα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έτσι από μεγαλοψυχία, έτσι από ντομπροσύνη-για να μην επηρεάσει τώρα το εκλογικό αποτέλεσμα. Τέτοια κομψότης και σύνεση, τέτοιο ήθος πολιτικό! Και δεν μπορούσε να μην είναι έτσι, αφού το νέο κόμμα, το προορισμένο να φέρει το καινούργιο και το πρωτοποριακό στην πολιτική ζωή μας, έχει γεννήτορα και αφέντρα την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Έλληνες πολίτες, από όλα τα σημεία της χώρας, την ικετεύουν να... σώσει την χώρα-όπως εδήλωσε Δευτέρα βράδυ σε έγκριτο δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού. Και οι Έλληνες πολίτες ερίγησαν και αναθάρρησαν και ορθώθηκαν, μόλις άκουσαν το χαρμόσυνο νέο. Μόνον οι κώδωνες των εκκλησιών δεν ήχησαν χαρούμενα! Περίεργον!
Καλώς να έρθει και με καλό να... σώσει τον τόπο το νέο κόμμα της νέας πολιτικού. Κύριος στόχος της, βέβαια, το να μας απαλλάξει από τα... σαμάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: