Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

«ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ» ΚΑΙ ΤΕΣΤ...

Για να διαπιστώσετε στη πράξη ότι εν όψει Καλλικρατικών εκλογών τα δύο μεγάλα κόμματα «σας δουλεύουν ψιλό γαζί», μπορείτε να κάνετε το εξής απλό τεστ.
Να ρωτάτε τους επίσημους χρισματούχους υποψήφιους Δημάρχους τους, να σας πουν την γνώμη τους για το περίφημο «Μνημόνιο». Για παράδειγμα, ξεκινήστε, και ρωτήστε τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης Δελφάκη τον οποίο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, και τον Σμυρνιώτη τον οποίον στηρίζει η ΝΔ.
Ρωτήστε λοιπόν αυτούς τους δύο, για έναν και μόνο λόγο. Διότι το μεν ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να προσδώσει σε αυτές τις εκλογές καθαρά Αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, φοβούμενο ότι ο κόσμος θα το μουντζώσει λόγω Μνημονίου, η δε ΝΔ επιχειρεί να προσδώσει στις εκλογές καθαρά Αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, για να εισπράξει ψήφους από τους δυσαρεστημένους πολίτες που θίγονται από το Μνημόνιο. Οπότε το σκηνικό που διαμορφώνεται έχει ως εξής:
  • Κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι απ’ αυτούς που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι κατά του Μνημονίου, όμως δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να βγουν και να το σιχτιρίσουν ανοιχτά, αφού έτσι θα είναι σαν να ρίχνουν «σκαμπίλι» στο κόμμα που στηρίζει την υποψηφιότητά τους.
  • Κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι απ’ αυτούς που στηρίζει η ΝΔ, ενδεχομένως και κατά βάθος να είναι υπέρ του Μνημονίου θεωρώντας ότι αυτό είναι αναγκαίο κακό, όμως κι αυτοί δεν μπορούν να βγουν φάτσα κάρτα, και να πουν κάτι τέτοιο, από την στιγμή που η ΝΔ εμφανίζεται... κομμουνιστικότερη των κομμουνιστών και ρίχνει στην πυρά το Μνημόνιο!
Να λοιπόν γιατί σας είπα στην αρχή να ρωτήσετε τόσο τον Δελφάκη όσο και τον Σμυρνιώτη να σας πουν την γνώμη τους περί Μνημονίου. Αριστερός ο Δελφάκης, δεξιός ο Σμυρνιώτης, και η τοποθέτησή τους, θα είχε ενδιαφέρον, αν κι εδώ που τα λέμε η προεκλογική δουλειά που έχει να κάνει επ’ αυτού ο Σμυρνιώτης, είναι σαφώς πιο εύκολη απ’ αυτήν του Δελφάκη. Πιο εύκολο είναι να βγει ο Σμυρνιώτης και να πάρει αμπάριζα το Μνημόνιο, αφού το ίδιο έχει κάνει και ο αρχηγός Αντουάν Σαμαράς, ο οποίος Αντουάν στηρίζει την υποψηφιότητα του Σμυρνιώτη! Μπορεί να κάνει το ίδιο ο Δελφάκης; Μπορεί να βγει από τα... αριστερά ο σύντροφος Νίκος και να κοντράρει τον αρχηγό του;
Γιατί κακά τα ψέματα, αυτή την στιγμή αρχηγός του Δεφλάκη είναι ο άνθρωπος που του έδωσε το χρίσμα! Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, ο υπέρμαχος του Μνημονίου!
Και για να μη λέτε, ότι επικεντρώνουμε μονάχα στον Δελφάκη και στον Σμυρνιώτη, θα πούμε ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν και για άλλους υποψήφιους που δηλώνουν ΠΑΣΟΚ αλλά κατεβαίνουν στις εκλογές σαν ανεξάρτητοι. Ρωτήστε τους κι αυτούς λοιπόν, και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρετε, κάποια συμπεράσματα θα τα βγάλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: