Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Μανδρώνης ο παρ΄ολίγον δήμαρχος Τρίπολης.


Αυτές οι δημοτικές εκλογές δεν μοιάζουν σε τίποτα με προηγούμενες και λόγω Καλλικράτη, αλλά και κυρίως από τα παιγνίδια που παίχτηκαν από τα δύο μεγάλα κόμματα σε βάρος των υποψηφίων δημάρχων.
Βουλευτές, υπουργοί και κομματικά στελέχη έδωσαν τον υπερ παντων αγώνα για την επιβολή του ευνοούμενου τους.
Στο ΠΑΣΟΚ ο νυν δήμαρχος τετραπέρατος σαν αλεπού επέβαλε (με την καθοριστική βοήθεια τοπικού βουλευτού ) τον εκλεκτό του πιάνοντας στον ύπνο την κομματική οργάνωση της Αρκαδίας φέροντας την προ αδιεξόδου. Έτσι το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει στις εκλογές  με επικεφαλής έναν αριστερό. Οποία ευτυχία και πάθος από τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πάνε κόντρα σε στελέχη του Ιστορικού ΠΑΣΟΚ (Γεωργακόπουλου και Παυλή)  και να ψηφίσουν και να αναδείξουν  ένα αριστερό. Στόχος της παράταξης Δελφάκη είναι να περάσει στον δεύτερο γύρο, μεγάλος αντίπαλος ο Παυλής και όχι ο Σμυρνιώτης . Ο Γεωργακόπουλος είναι ικανός να κάνει την έκπληξη. Παυλής, Γεωργακόπουλος σε περίπτωση που ένας εκ των δύο περάσει στον δεύτερο γύρο θα αλληλο υποστηρηχθούν. Ο Δελφάκης έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που δεν περάσει στον δεύτερο γύρο θα στηρίξει δημοκρατικούς υποψηφίους . Αν στον δεύτερο γύρο περάσει ο Παυλής θα τον στηρίξει; Σίγουρα όχι το Κοτσιανικό μπλοκ! Τον Γεωργακόπουλο, ναι πιθανώς , θα τον στηρίξει! Ο Παυλής σε περίπτωση που περάσει στον δεύτερο γύρο ο  Δελφάκης θα τον στηρίξει; Αμφιβάλω. Βέβαια οι ψηφοφόροι δεν είναι άβουλοι και τον δεύτερο γύρο θα εκφραστούν πιο ελεύθερα. Με όλα αυτά η ΝΔ είναι ικανή να κάνει ιστορικά υψηλό ποσοστό στην Τρίπολη και το ΠΑΣΟΚ ιστορικά χαμηλό ποσοστό. Βέβαια και ο δρόμος του Γιάννη Σμυρνιώτη δεν είναι στρωμένος με ρόδα. Ο τρόπος με τον οποίο έλαβε το χρίσμα δημιούργησε πολλές  πικρίες που θα εκφραστούν στην κάλπη, κυρίως από την παράταξη του Δημοσθένη που με τίποτα δεν μπορεί να χώνεψη τον τρόπο με τον οποίο τους κορόιδεψαν την τελευταία στιγμή, την στιγμή  που ο Μανδρώνης έψαχνε για εκλογικό κέντρο. Εδώ στην επιλογή Σμυρνιώτη φαίνεται ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξαν στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης και Αθηναίος δικηγόρος. Επίσης είναι ποτέ δυνατόν ο βουλευτής και γραμματέας της ΝΔ να παραμεριστεί, και να μην ληφθεί υπ΄όψιν; Δεν το πιστεύουμε. Αν δεν το γνώριζε πλήττεται το κύρος του και φέρεται να τρέχει πίσω από στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης. Ο Μανδρώνης εξαπατήθηκε καθώς και η παράταξη του Δημοσθένη. Η εξουσία για πολλά στελέχη της παράταξης του Δημοσθένη είναι γλυκιά και άσμενα έτρεξαν να δηλώσουν υποταγή και να γλείψουν εκεί που εφτ…. Ο Κ. Μανδρώνης έχει θέσει στον συνδυασμό του Γ. Σμυρνιώτη. ΟΧΙ με όσα έγιναν είναι θέμα αξιοπρέπειας. Να κάτσει στο σπίτι του. Του πήραν με βρώμικο τρόπο την σίγουρη  Δημαρχία γιατί ένωνε την παράταξη. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να χρυσώσει το χάπι. Έπειτα έζησε την κομματική αναξιοκρατία , και την αδιαφάνεια. Με την εντιμότητα του έγραψε παρακαταθήκη. Έτσι και αλλιώς τρία χρόνια είναι, γρήγορα θα περάσουν.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά πιστεύεις ότι εξαπατήθηκε ο Μανδρώνης και όχι ότι επί ένα περίπου μήνα προσπαθούσαν κάποιοι να εξωθήσουν το Σμυρνιώτη σε ρήξη με τη ΝΔ για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς σκοπούς; Τώρα το ποιός ενώνει όχι μόνο την παράταξη αλλά και ευρύτερες δυνάμεις φαίνεται καθημερινά και θα φαίνεται μέχρι τις εκλογές όλο και πιό έντονα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σμυρνιώτης ειτε με χρίσμα ειτε χωρίς αυτό θα κατέβαινε στις εκλογές. Οι εκλογές αυτές νομοτελειακά είναι τις ΝΔ και ενα τηλεγραφόξυλο να ηταν επικεφαλής της παράταξης πάλι θα τις επαιρνε οπως ελεγε ο μακαρίτης Α.Παπανδρεου.(σε παράφραση)Οσο αν εξαπατήθηκε ο Μανδρώνης ας το πεί ο ίδιος ή ο Δημοσθένης(ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για την άνοιξη).Οσο για τον ρόλο που επαιξαν στελέχη της Ανοιξης και τον δικηγόρο της Αθήνας θα πρέπει να προσθέσουμε και χειρουργό του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ανώνυμος είπε...

Μήν Ξεχνάτε και τον πρώην Πεσάρχη Χ.Γ Πάντως και εγώ πιστεύω οτι στόχος ηταν ο Σωτηρόπουλος και οτι θα ηταν αλλη η τύχη του Μανδρώνη αν στην Ρηγίλης δεν πίστευαν οτι στην πραγματικότητα κουμάντο θα έκανε ο Δημοσθένης.