Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ... ΜΠΛΟΦΕΣ


Το ακούω από πολλούς τώρα τελευταία. Και από Νεοδημοκράτες και από Πασόκους. Ότι δηλαδή, ο δρόμος του Σμυρνιώτη για την Δημαρχία είναι στρωμένος με γαλάζιο χαλί πάνω στο οποίο υπάρχουν τριαντάφυλλα και άλλα είδη λουλουδικών, ότι ο Σμυρνιώτης θα κάνει περίπατο, ότι ο Σμυρνιώτης θα πάρει «αέρα-πατέρα» τη νίκη, και άλλα τέτοια ωραία και αισιόδοξα, που αν τα λάβει σοβαρά υπόψη του  Γιάννης, δεν πρέπει να κάνει κανενός είδους προεκλογικό αγώνα, αλλά να κάτσει σε μια καρέκλα και να περιμένει να παραλάβει την Δημαρχία με... κούριερ!
Πού βασίζονται όμως όλες αυτές οι αισιόδοξες προβλέψεις για τον Σμυρνιώτη; Μα στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τουλάχιστον τον Δήμο Τρίπολης έχει γίνει... ο Πύργος της Βαβέλ. Άλλοι χτυπάνε παλαμάκια στον Δελφάκη και άλλοι στον Παυλή. Και πράγματι έτσι είναι. Μεταξύ αυτών των δύο, θα βγούνε μαχαίρια, θα βγούνε σπαθιά και θα πέσουν κορμιά. Έχει δημιουργηθεί λοιπόν η εξής εικόνα: Από τη μία ένα διχασμένο ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη μια ενωμένη ΝΔ. Το έχουμε ξαναγράψει και το γράφουμε και τώρα. Το πιο ολέθριο σφάλμα του Σμυρνιώτη θα είναι να δέσει κόμπο ότι ουδείς θα τον σαμποτάρει, και ότι όλοι οι Νεοδημοκρατικοί κύκλοι θα τον αγκαλιάσουν με... στοργή και Προδέρμ, και θα τον πάνε βουρ για πατσά, δηλαδή για την γαλάζια νίκη. Το πιο ολέθριο σφάλμα για τον Σμυρνιώτη, θα είναι να κάτσει να χαζεύει τους Πασόκους που θα τσακώνονται μεταξύ τους, και να μην ρίχνει ούτε μία ματιά  στους «γαλάζιους» εκείνους που τώρα τον χτυπάνε φιλικά στη πλάτη και του κάνουν τεμενάδες, περί ενότητας και τα σχετικά. Αν το κάνει αυτό, το παιχνίδι το ‘χει χάσει από τώρα, και καλύτερα να μη πάει στις εκλογές, αλλά στο Ντουμπάι για μπάνια.
Βέβαια εδώ που τα λέμε, ο Σμυρνιώτης γνωρίζει ότι κάποιοι «γαλάζιοι» έχουν προμηθευτεί από τώρα «φάκες τελευταίας τεχνολογίας» όμως αντί να πάει ο ίδιος σε αυτούς και να τους πει «μάγκες κάντε τουμπεκί, γιατί αλλιώς θα σας κόψω τον κώλο» περιμένει από το κόμμα και από τα αρμόδια «γαλάζια» όργανα να του εγγυηθούν ότι καμία «φάκα» δεν θα στηθεί στον δρόμο του. Ακόμα όμως κι αν πάρει από το κόμμα του, όλου του κόσμου τις διαβεβαιώσεις ότι κανείς δεν πρόκειται να του στήσει «φάκες» και να του πετάξει πεπονόφλουδες, και πάλι ο Σμυρνιώτης δεν πρέπει να εφησυχάσει. Πρέπει ο ίδιος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να προφυλάξει τα νώτα του. Να τσεκάρει όλους τους πιθανούς «υπόπτους» να τους «σκανάρει» από την κορφή μέχρι τα νύχια, και να τους κλείσει σε... γήπεδο 4Χ4 για να μπορεί να ελέγχει κάθε τους κίνηση. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να πάθει τον «θάνατο της αλεπούς»
Και για να μην λέτε ότι κινδυνολογούμε, θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα. Τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορεί η φήμη ότι μεγάλος αριθμός δημοτών-Νεοδημοκρατών εκφράζει την πρόθεση να μετακινηθεί προς την πλευρά του Παυλή! Εκ πρώτης όψης κάτι τέτοιο φαίνεται να ευνοεί τον Παυλή και να καλλιεργεί θετικό κλίμα γι’ αυτόν. Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις. Και η άλλη όψη είναι ότι όταν ακούς πως υπάρχει ρεύμα Νεοδημοκρατών που μετακινείται προς τον Παυλή, αυτό μόνο θετικό κλίμα για τον Σμυρνιώτη δεν καλλιεργεί! Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που κυκλοφορούν, ενισχύουν και «φουσκώνουν» μια τέτοια φήμη; Μια φήμη που σαφώς και λειτουργεί υπέρ του Παυλή, αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν... καταπακτή για τον Σμυρνιώτη! Μόνο οι άνθρωποι του Παυλή έχουν συμφέρον να περνάνε τέτοια μηνύματα προς τα έξω; Δεν νομίζω...
Το κόλπο με τις ψήφους των Νεοδημοκρατών σε Δημοτικές εκλογές δεν είναι καινούργιο. Έχει δοκιμαστεί και εφαρμοστεί και κατά το παρελθόν. Που στηρίχθηκε για παράδειγμα ο Κοτσιάνης στις προηγούμενες εκλογές; Δεν στηρίχθηκε στα περίφημα Κεντροδεξιά ανοίγματα; Επί μήνες ακούγαμε ότι ουκ ολίγοι Νεοδημοκράτες, φεύγουν από τον Δημοσθένη Σωτηρόπουλο και μετακινούνται προς τον Κοτσιάνη. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Αποδυναμώθηκε ο Δημοσθένης, δημιουργήθηκε ρεύμα υπέρ του Κοτσιάνη, και πες πες ο δεύτερος κάθησε στην καρέκλα του Δημάρχου, και ο πρώτος στο... παγωτό. Εκ των έσω την έχασε την Δημαρχία ο Δημοσθένης. Από δικούς του Νεοδημοκράτες, και όχι μόνο από τον Χρήστο τον Λαμπρόπουλο...
Να λοιπόν γιατί επιμένουμε ότι ο Σμυρνιώτης πρέπει να αποκτήσει μάτια και στον κώλο, να δει από ποιους δικούς του υπάρχει κίνδυνος «να καθήσει στον ανθό της αγκινάρας» και να πράξει ανάλογα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: