Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ...

Αποκαλύφθηκε, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, στη ζούλα, μέσα στο καλοκαίρι και χωρίς να το πάρει χαμπάρι η κοιμώμενη αντιπολίτευση, τροποποίησε τον τρομονόμο, έτσι που ακόμη και συλληφθέντες διαδηλωτές να μπορούν να παραπεμφθούν για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Την προηγούμενη βδομάδα αποκαλύφθηκε, ότι στο κέντρο εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων του ελληνικού στρατού έγινε εκπαίδευση για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων (ρίψη χημικών, μάχες σώμα με σώμα κ.λ.π.).
Την Πέμπτη, μέρα πανεθνικής γενικής απεργίας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση των Σαρκοζί-Βερτ, ολόκληρη η Γαλλία τέθηκε στο ψηλότερο επίπεδο «αντιτρομοκρατικού» συναγερμού από το 2005, με επίκληση «διασταυρωμένων πληροφοριών» για «χτύπημα της Αλ-Κάιντα του Μαγκρέμπ». Δρόμοι και πλατείες γέμισαν ασφαλίτες, δίπλα στους απεργούς διαδηλωτές.
Είναι κάτι παραπάνω από φανερό, ότι κάποιοι δεν αισθάνονται καθόλου σίγουροι για τη συναίνεση των εργαζόμενων. Περιμένουν εκρήξεις. Κι επειδή φοβούνται ότι αυτές οι εκρήξεις δεν θα μπορούν να ελεγχθούν από τους μηχανισμούς του συστήματος εξουσίας (κόμματα-συνδικάτα), αναβαθμίζουν τους μηχανισμούς καταστολής. Ποιο άλλο νόημα μπορεί να δοθεί στη... βελτίωση του ελληνικού τρομονόμου, εκτός του ότι θέλουν να έχουν έτοιμο ένα αστυνομικό μηχανισμό κακουργήματοποίησης των μαχητικών κινημάτων, που θα στέλνει στη φυλακή ακόμη και τυχαίους συλληφθέντες, προς παραδειγματισμό των υπολοίπων;
Αυτή είναι η μια πλευρά. Υπάρχει, όμως, και η άλλη, αυτή που κυρίως μας αφορά. Οι κοινωνικές εκρήξεις ωριμάζουν, όπως ωριμάζει ο σπόρος μέσα στο χώμα. Κάθε σπόρος, όμως, δεν δίνει ένα δυνατό φυτό. Η ποιότητα του φυτού εξαρτάται από την ποιότητα του εδάφους, από τα θρεπτικά του συστατικά, από τις καλλιεργητικές φροντίδες του κηπουρού. Το να κάνεις εκκλήσεις για εκδήλωση κοινωνικών εκρήξεων είναι είτε ανώφελο είτε βλαβερό. Σημασία έχει να πάρεις τη θέση του γεωργού και να κάνεις αυτό που χρειάζεται ο σπόρος για να βλαστήσει σωστά και να δώσει ένα θαλερό και όχι ένα καχεκτικό φυτό, έτοιμο να πέσει στο πρώτο φύσημα του ανέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: