Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΕΛΦΑΚΗ!

Ήταν κάτι που κάποιοι δεν το περίμεναν, και που ενδεχομένως κάποιοι άλλοι να μην το ήθελαν κι όλας. Παρ’ όλα αυτά έγινε, και έδειξε ότι όταν οι περιστάσεις το απαιτούν κ αι μάλιστα επιτακτικά, κανείς δεν πρέπει να κλείνει ούτε τα μάτια, ούτε τα αυτιά του.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παυλής, βλέποντας προφανώς πως διαμορφώνεται το σκηνικό, και έχοντας υπ’ όψη του τα αποτελέσματα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων, τα οποία μπορεί να δείχνουν ότι ο ίδιος προηγείται του «πράσινου» χρισματούχου συνυποψήφιού του Δελφάκη, δείχνουν όμως και μια «γαλάζια» συσπείρωση γύρω από την δεξιά υποψηφιότητα του Σμυρνιώτη, ικανή να οδηγήσει τη ΝΔ να πάρει τον Δήμο Τρίπολης, πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον Δελφάκη και να του προτείνει κοινή κάθοδό τους στις εκλογές!
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Δελφάκη και οι δύο υποψήφιοι τα είπαν μεταξύ τους για αρκετή ώρα. Το πρώτο συμπέρασμα που βγήκε από αυτήν την τετ-α-τετ συνάντηση, ήταν η ταύτιση απόψεων σε πολλά πράγματα, που έχουν να κάνουν με την επερχόμενη εκλογική μάχη, αλλά και την προοπτική νίκης των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων στον Δήμο Τρίπολης. Παρ’ όλα αυτά όμως ο Δελφάκης εμφανίστηκε στο τέλος αρκούντως επιφυλακτικός, και δεν θέλησε να απαντήσει ούτε θετικά ούτε αρνητικά, αν πρώτα, όπως είπε ο ίδιος, δεν συζητούσε το θέμα με τους στενούς του συνεργάτες, αφήνοντας σταντ-μπάι τον Παυλή και το επιτελείο του.
Οι ώρες περνούσαν, ο Παυλής και οι επιτελείς του, ήταν πάνω από ένα τηλέφωνο περιμένοντας τον Δελφάκη να τους ανακοινώσει την απόφασή του, το τηλέφωνο όμως δεν χτυπούσε, και οι ελπίδες για την κοινή συνεργασία των δύο ανδρών, έδειχναν να ναυαγούν. Την αμέσως επόμενη μέρα, βλέποντας ο Παυλής το επερχόμενο «ναυάγιο του Τιτανικού» αποφασίζει να επικοινωνήσει με τον Γραμματέα της τοπικής «πράσινης» Νομαρχιακής Τσιβουράκη προκειμένου να αναλάβει αυτός σχετικές πρωτοβουλίες για ένα αίσιο αποτέλεσμα, κάτι που ο Τσιβουράκης έκανε αποδεκτό, για να αρχίσει ένας νέος κύκλος επαφών και συζητήσεων. Ταυτόχρονα ενημερώνεται τηλεφωνικά και ο Ρέππας, ο οποίος συνυπογράφει ως απόλυτα θετική την κίνηση-πρωτοβουλία του Παυλή, τονίζοντας ότι μόνο με την συνένωση δυνάμεων δεν θα χαθεί ο Δήμος.
Και ενώ ο Ρέππας έδινε το οκέϊ για την συνεργασία Παυλή-Δελφάκη, εμφανίστηκε στον ορίζοντα το «αίνιγμα» του άλλου «πράσινου» βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, και το πώς ακριβώς αντέδρασε αυτός στο άκουσμα μιας τέτοιας νέας προοπτικής. Οι πληροφορίες επ’ αυτού δεν ήταν και τόσο σαφείς. Άλλοι έλεγαν ότι εξέφρασε επιφυλακτικότητα, μεγαλύτερη ίσως απ’ την αρχική επιφυλακτικότητα του Δελφάκη, και άλλοι ότι ήταν κάθετα αντίθετος, άγνωστο με ποια επιχειρηματολογία.
Τέλος, για το υποθετικό ερώτημα ποιος εκ των Παυλή-Δελφάκη θα ήταν ο επικεφαλής στην από κοινού κάθοδό τους στις εκλογές, έπεσε στο τραπέζι η λύση-πρόταση, να γίνει γκάλοπ και όποιος προηγηθεί σε αυτό, αυτός να είναι και ο επικεφαλής –υποψήφιος Δήμαρχος.
Αύριο όλες οι λεπτομέρειες για το πώς αυτή η πρόταση ναυάγησε

Δεν υπάρχουν σχόλια: