Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ή ΑΥΓΑ Ή ΠΟΥΛΙΑ...

Η εκλογολογία ή μάλλον η... εκλογο-διάρροια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, για να μη πω σε έξαρση, και όσα μέτρα προστασίας κι αν πάρει κανείς, δύσκολο να την αποφύγει. Το κακό είναι ότι δεν ξέρεις, τι απ’ όλα όσα ακούγονται και διαρρέουν είναι αλήθεια, και τι αέρας κοπανιστός, μιας και οι υποψήφιοι προσπαθούν να κερδίσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο την μάχη των εντυπώσεων.

Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε ένα ακόμη καθαρά Τριπολιτσιώτικο, Δημαρχιακό γκάλοπ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ήταν... γαλάζια παραγγελιά, και πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνεχίζουν να ισχύουν αυτά που έδειχνε ένα άλλο γκάλοπ που προηγήθηκε αυτού του τελευταίου, δηλαδή ότι τα απόλυτα φαβορί στην διεκδίκηση της Δημαρχίας θα είναι ο Σμυρνιώτης και ο Παυλής. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σε ότι αφορά την σύγκριση των αποτελεσμάτων της προτελευταίας δημοσκόπησης με αυτά της τελευταίας, δεν παρατηρήθηκε καμία διαφοροποίηση, οπότε η κατάσταση παραμένει η ίδια.
Το ωραίο είναι, όπως μαθαίνουμε, ότι η... γκαλοπομανία, δεν πρόκειται να σταματήσει, και πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν ακόμα δύο δημοσκοπήσεις με διαφορετική αφετηρία ή κάθε μία, οι οποίες δεν θα επικεντρώνουν την προσοχή τους γενικώς στις Δημοτικές εκλογές, αλλά ειδικώς στην δεύτερη Κυριακή. Οι ερωτήσεις δηλαδή θα εστιάζουν στο τι θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι των υποψηφίων που θα μείνουν εκτός δεύτερης Κυριακής.
Ας μείνουμε όμως λίγο στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν προβάδισμα Παυλή και Σμυρνιώτη, και ας ρωτήσουμε:
Με ποια ακριβώς σειρά, τα γκάλοπ δείχνουν σαν φαβορί το εν λόγω δίδυμο; Με την σειρά «Παυλής και Σμυρνιώτης» ή με την σειρά «Σμυρνιώτης και Παυλής»; Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι η σειρά είναι «Σμυρνιώτης και Παυλής» και πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν να μην προβληματίσει τον Παυλή. Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα, που υποστηρίζουν πως αυτή η σειρά, ήταν ένας σοβαρός λόγος για να πάρει την πρωτοβουλία ο Παυλής, να συναντήσει τον Δελφάκη και να του προτείνει κοινή κάθοδό τους στις εκλογές, με το επιχείρημα πως μόνο έτσι θα ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να περάσει ο Δήμος της Τρίπολης και πάλι στη Δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: