Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ

που είδε και εθαύμασε και εξεπλάγη και ηπόρησεν και εχάρη και επικράνθη ύστερα-συναισθηματικώς βρέθηκε σε σύγχυση ο άνθρωπος. Ύστερα, όταν συνήλθε, όταν ηρέμησε και κυριάρχησε των συναισθημάτων του, κάθησε και κατέγραψε υπουργικούς τινάς μαργαρίτας, η καταγραφή του έφθασε μέχρι το «ΠΕΡΙ», ευχαρίστως παραθέτουμε δείγματά τινα των ελληνικών της συμπαθούς Αννας.

«Το Ψηφιακό Σχολείο εν δράση». Δεν περιμέναμε, βέβαια, να μας πει τόσο ενωρίς πώς δρα και ποια η δράση του Ψ.ΣΧ., αλλά η βοώσα ανορθογραφία του «εν δράση»...
«Συγγραφή διπλωμάτων και πτυχιακών εργασιών». Να που τα διπλώματα... συγγράφονται. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία η εθνική συναίνεση, γιατί δεν χωράει να έχουν βάθος χρόνου και να γίνουν σεβαστά από όλες τις κυβερνήσεις». Συντακτικά και νοηματικά ο υπουργικός αυτός χρησμός μάλλον θα δυσκολέψει και την Πυθία!
«Το Συμβούλιο Διοίκησης, στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστημιακές δυνάμεις από το Πανεπιστήμιο». Σιγά να μην ήσαν, οι πανεπιστημιακές ντε, από την... Αγροφυλακή. Αφού... καταργήθηκε η συμπαθής υπηρεσία (σ.σ.: Καταργήθηκε αλλά... υπάρχει).
«Επειδή το μεγάλο στοίχημα της χώρας είναι η ανάπτυξη, ξέρουμε όλοι ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με νόμους». Ποια η (λογική) σχέση της αιτιολογικής πρότασης με την κύρια δεν το αντιλαμβάνομαι ο δυστυχής, όπως δεν είμαι σίγουρος για την σχέση νόμων και ανάπτυξης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: