Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ-ΤΡΟΜΟΕΡΓΑΛΕΙΟ


Αφού  απαγόρευσαν το κάπνισμα σε χώρους όπου ο καθένας και η καθεμιά πήγαινε ελεύθερα, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα ανάμεσα σε καπνιστές και μη καπνιστές, τώρα ανακοινώνουν σκληρά κατασταλτικά μέτρα για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο, όταν επιβαίνουν παιδιά μέχρι 12 ετών.
Το κράτος ξαφνικά ενδιαφέρεται για τα παιδιά του λαού περισσότερο απ’ όσο ενδιαφέρονται οι γονείς τους. Αυτό το ίδιο κράτος που αφήνει την ατμόσφαιρα να τη ρυπαίνουν οι καπιταλιστικές βιομηχανίες, που καταστρέφει και ξεπουλά τα δάση, που αφήνει ανεξέλεγκτη τη σαπίλα και την τοξικότητα στα τρόφιμα, που... που... που... Το επόμενο βήμα θα είναι να μπαίνουν και στα σπίτια μας, με πρόσχημα το κάπνισμα ή κάτι άλλο.
Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους και όλες, ότι δεν πρόκειται για το κάπνισμα, αλλά για την πειθάρχηση της κοινωνίας. Οι κανόνες συμβίωσης μεταξύ των ανθρώπων, που πρέπει να είναι δική τους υπόθεση, γίνονται τρομο-εργολείο στα χέρια του κράτους. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η ποταπαγόρευση πριν και κατά την εποχή της μεγάλης κρίσης στις ΗΠΑ για τον έλεγχο των εργαζόμενων μαζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: