Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ

Αφού είπε το περιβόητα «όλοι μαζί τα φάγαμε»,  Πάγκαλος πήρε το δρόμο για το πρωινάδικο των Χασαπόπουλου-Αναγνωστάκη στο Mega, με σκοπό να βρίσει το σύμπαν.
Όχι μόνο τον Σαμαρά (που δεν μας κόφτει κιόλας), αλλά και τους δημόσιους υπάλληλους, που αφού τους ανέβασε σε 1.000.000 (ενώ είναι 700.000), απεφάνθη ότι «θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000», διότι «δύο στους τρεις είναι άχρηστοι». Όσο για τη μονιμότητα, «καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών» (ο ίδιος την κόρη του, πάντως, φρόντισε να τη βολέψει στο δημόσιο, αφού πρώτα τη δήλωσε συνεργάτιδά του). Πιστός στο δόγμα «διαίρει και βασίλευε» απεφάνθη ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν πρέπει να θεωρούνται εργαζόμενοι, διότι δεν παράγουν τίποτα και κατέληξε: «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι».
Ας το έχουν υπόψη όσοι υποκύπτουν στη γοητεία αυτής της προπαγάνδας: όταν απομονώνεται ένας κλάδος εργαζόμενων, χωρίς να έχει την απαραίτητη αλληλεγγύη από τους άλλους, ανοίγει ο δρόμος για να έρθει η σειρά και των επόμενων. Άλλωστε, στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση τους τσουβάλιασε όλους (εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα), ενώ στον τομέα των εργασιακών σχέσεων χτύπησε αλύπητα τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Όποιος ικανοποιείται όταν απολύεται ένας εργαζόμενος στο δημόσιο βγάζει τα μάτια του με τα ίδια του χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: