Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΕΜΠΙΣΤΟΙ


Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία και να μην αρχίσουν ορισμένοι να δυσανασχετούν, ο Παπανδρέου ξεκαθάρισε στο υπουργικό συμβούλιο,
όχι μόνο πως ο Ραγκούσης είναι ο «αντ’ αυτού», αλλά και πως απαγορεύεται να πάρουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία, αν πρώτα δεν πάρουν την έγκριση από το «συντονιστικό όργανο» (παλιά το λέγανε «πρωινό καφέ», τώρα έχει πλέον και θεσμικό χαρακτήρα).
Έτσι, σε κάθε υπουργό φοράει πλέον ένα στενό κορσέ, πέρα από το στενό κορσέ του Μνημόνιου, συγκεντρώνοντας όλη την εξουσία σ’ ένα στενό κύκλο έμπιστων ανθρώπων του, κατά τα πρότυπα των προεδρικών συστημάτων. Εμείς απλά το σημειώνουμε, γιατί-κατά τα άλλα-δεν μας έχει πιάσει καμιά αγωνία για τη σωστή λειτουργία του ανώτατου κλιμάκιου της εξουσίας.
ΥΓ: Ο «πολύς» Πάγκαλος, που δήλωνε προ μηνός ότι κανένας δεν μπορεί να τον καπελώσει, όχι μόνο έκανε γαργάρα τις δηλώσεις του, αλλά και με το γνωστό του ύφος δηλώνει ότι ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα αλλά όλα ήταν δημιούργημα του Τύπου. Περιορίζεται στο ρόλο του αντιπροέδρου άνευ χαρτοφυλακίου, εκτιμώντας το γεγονός πως είναι ο μόνος από το σημιτικό επιτελείο που έχει θέση και στη νέα κυβέρνηση. Το μόνο καθήκον του είναι να βρίζει, με το γνωστό ύφος του, και το επιτελεί με το ζήλο που καταβροχθίζει τα καθημερινά του γεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: