Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ


ενημερώνουν άλλοι και άλλες για την υποψηφιότητά τους. Με ευγένεια καις τον πρέποντα τόνο... αποκαλύπτουν: «κύριε Ψηφιόπουλε, σας τηλεφωνούμε από το γραφείο του κυρίου Ψηφανάγκη... Ξέρετε, είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κυρίου Ψηφοχρήστη... Θα θέλαμε την στήριξή σας...».

Έτσι, ευγενώς και εν περιλήψει και μακρόθεν και... ακινδύνως, ενημερώνουν κάμποσοι υποψήφιοι. Και αν μεν πρόκειται για υποψηφίους, π.χ. σαν τον φίλο μου τον Μπιστόλα, του οποίου η χειρ και η χειραψία μπορούν να... συνθλίψουν ή, το ολιγότερον, να προκαλέσουν θλάσην τινά εις την... τρυφεράν μου χείρα, τότε λέμε «ναι και πάλι ναι» στην από τηλεφώνου ενημέρωση. Πολύ περισσότερον, αν πρόκειται για άλλον, λαοφιλή υποψήφιο όστις έχει την ωραία συνήθεια να... γρονθοκοπεί το στέρνο του φίλου και το στέρνο πονάει το έρμο και η αναπνοή κόβεται η μπαγάσικη και τα χείλη σφίγγονται  σε... χαμόγελο μετά την φιλική... πέτρινη γροθιά-«στήθος μάρμαρο».
Αν όμως πρόκειται για ενημέρωση από κυρίας χαριτοβρύτους και μέλιτι κεχρισμένας, ως τινές του συνδυασμού Παυλή, ε, τότε προτιμούμε την εκ του σύνεγγυς ενημέρωση-το τηλέφωνο δεν μας αρκεί, δεν δίδομεν ψήφον τηλεφωνικώς! Αντιληπτόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: