Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ


Σε πολιτικούς ακροβατισμούς είναι αναγκασμένοι να επιδίδονται οι τροϊκανοί, καθώς από τη μια δεν πρέπει να χαλάσουν την εικόνα που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου και από την άλλη πρέπει να κρατούν κι ένα επίπεδο και να μην αφήνουν την προεκλογική δημαγωγία της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τόσες πολλές φρούδες ελπίδες. Γιατί φοβούνται ότι μετεκλογικά θα ζητηθεί ο λογαριασμός.

Μετά τον Ολι Ρεν, λοιπόν, που θεώρησε δεδομένη τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» από την αναθεώρηση του ελλείμματος, ο Σερβάν Ντερούζ (εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα), σε συνέντευξή του στη Real News, επανέλαβε το ίδιο με πιο κατηγορηματικό τρόπο. «Ο στόχος για το 2011 πρέπει να διατηρηθεί», είπε ο Ντερούζ, για να συμπληρώσει: «Η επίτευξή του, όμως, μπορεί να απαιτήσει επιπρόσθετες διορθωτικές δράσεις, είτε από την πλευρά των δαπανών είτε από την πλευρά των εσόδων».
Σε σχέση με την αναθεώρηση του ελλείμματος ο Ντερούζ ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αναθεώρηση των στοιχείων του 2009 θα έχει επιπτώσεις το 2010 και το 2011, οι οποίες θα συζητηθούν με την ελληνική κυβέρνηση όταν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία». Διέψευσε, δηλαδή, πλήρως τον Παπακωνσταντίνου και τον Σαχινίδη, που διαβεβαιώνουν ότι δεν τρέχει τίποτα.
Οι τροϊκανοί έκαναν τη χάρη στην κυβέρνηση (αυτό αποτελεί παράδοση και γίνεται για όλες τις κυβερνήσεις που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο) να αναβάλλουν για μετά τις εκλογές την ανακοίνωση της αναθεώρησης του ελλείμματος (η αναβολή έγινε μόνο για την Ελλάδα), όμως δεν είναι διατεθειμένοι να εξαφανιστούν εντελώς από το προσκήνιο. Δεν κάνουν μεν θόρυβο, αλλά τις μπηχτές τους τις ρίχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: