Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΟΣΗΛΙΟ


Η εξαθλίωση είναι δεδομένη, όμως δεν φτάνει. Θα πρέπει να επιπέσουν επί των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων για να εξασφαλίσουν τα λεφτά που λείπουν. Ήδη ακούγεται κάτι περί αύξησης του παράβολου των 3 ευρώ που πληρώνουν οι ασθενείς στα 10 ευρώ. Και πάλι όμως, δεν μαζεύονται τα λεφτά. Στόχος, και μάλιστα ορατός, είναι το λεγόμενο «ανοιχτό νοσήλιο», δηλαδή η κοστολόγηση κάθε Ιατρικής Πράξης με πνεύμα... μπακαλικής, και όχι κοινωνικής υπηρεσίας.

Ξέρετε τι μου έλεγε επ’ αυτού ένας φίλος γιατρός; Ότι «επειδή οι κλάδοι υγείας των Ταμείων δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή την έκρηξη του κόστους, το πιο πιθανό είναι, την διαφορά, να κληθεί να την πληρώσει ο ίδιος ο ασφαλισμένος, τον οποίο ήδη συνηθίζουν στην ιδέα με άλλα μέτρα, όπως για παράδειγμα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία πληρώνει πλέον από την τσέπη του».
Η Υγεία, είναι μόνο ένα παράδειγμα. Το ίδιο θα συμβεί παντού. Να για ποιον λόγο λέγαμε στην αρχή, ότι Κυριακή ψήφισες και από Δευτέρα ετοιμάσου να πληρώσεις. Λοιπόν, εσείς τι λέτε; Αυτά τα πράγματα δεν είναι πολύ πιο σοβαρά από την εκλογή του Σμυρνιώτη, και του Τατούλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: