Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ

Μην περιμένετε τίποτα σπουδαία πράγματα και συνταρακτικά γεγονότα, μέχρι να στρογγυλοκάτσουν στους θρόνους τους οι νέοι εκλεγμένοι Δήμαρχοι. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα κι εμείς οι γραφιάδες που δεν θα ‘χουμε τι να γράψουμε. Διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αυτή την στιγμή, οι απερχόμενοι Δήμαρχοι μαζεύουν τα μπογαλάκια τους, οι νεοεισερχόμενοι φτιάχνουν τις βαλίτσες τους, οι οποίες θα τους συνοδεύσουν στο Δημαρχιακό τους ταξίδι, οι δημότες έχουν σταματήσει τις μουρμούρες αφού περιμένουν να δουν τα πρώτα δείγματα γραφής των... νέων σωτήρων τους, οπότε εμείς, τι γράφουμε παιδιά; Τι να γράψουμε δηλαδή τώρα, για τον Δήμο της Τρίπολης και για τον Γιάννη Σμυρνιώτη; Για το μόνο που μπορούμε να γράψουμε, είναι για τις βαλίτσες που ετοιμάζεται να πάρει μαζί του στο Δημαρχείο ο... cool Γιάννης.

Όντως, αυτή την περίοδο ο Σμυρνιώτης έχει πέσει με τα μούτρα και γεμίζει βαλίτσες και σακ βουαγιάζ. Και μη πάει το μυαλό σας ότι τα γεμίζει με κάλτσες, εσώρουχα, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες και τα σχετικά. Με Αντιδημάρχους προσπαθεί να τα γεμίσει. Με αυτούς δηλαδή, που προεκλογικά τους είχε υποσχεθεί στάνταρ Αντιδημαρχιακό ρόλο, προκειμένου να μπουν στον συνδυασμό του. Και είναι αρκετοί πανάθεμά τους. Που να χωρέσουν σε μία μόνο βαλίτσα, σε ένα μόνο σακ βουαγιάζ; Άσε που δεν περισσεύει και κανείς. Περισσεύει π.χ. ο Σάββας, που τον βλέπουμε από τώρα να κάθεται στην καρέκλα που είχε κάτσει και πιο παλιά, δηλαδή σε αυτή του Αντιδημάρχου επί των Οικονομικών; Περισσεύει ο Κοκκινάκος; Περισσεύει ο Ταλούμης; Περισσεύει ο Καλτεζιώτης; Περισσεύει ο Καρλής; Περισσεύει ο Τασιγιαννάκης; Περισσεύει ο Κατσαφάνας; Παίζει μεγάλο ρόλο λοιπόν το πώς θα μοιράσει την «τράπουλα» ο Σμυρνιώτης. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην «Αντιδημαρχιακή τράπουλα» αλλά και σε αυτή των άλλων θέσεων και αρμοδιοτήτων μέσα στον Δήμο. Και λέω ότι παίζει μεγάλο ρόλο, γιατί η επιτυχία μιας Δημαρχιακής Αρχής, εξαρτάται απόλυτα από το αν ταιριάζουν τα χνώτα μεταξύ τους όλων αυτών που θα αναλάβουν σημαντικά πόστα. Για να τα πάει καλά κάποιος σε ένα πόστο, πρέπει να τα πάει εξίσου καλά και εκείνος που θα βρίσκεται σε κάποιο άλλο. Και πάνω απ’ όλα να υπάρχει μεταξύ τους συνεννόηση και συνεργασία. Αν είναι να σηκώσει ο καθένας εκεί μέσα στο δικό του μπαϊράκι, και να παίζει την δική του την βιόλα, τότε χέσε ψηλά κι αγνάντευε.
Προσωπικά, επιτρέψτε μου να είμαι ολίγον τι επιφυλακτικός, και να διατηρώ αμφιβολίες στο κατά πόσο θα πετύχει το «πάντρεμα» μεταξύ κάποιων «καραβανάδων» και κάποιων «νεοσύλλεκτων»της νέας Δημοτικής Αρχής. Με λίγα λόγια είμαι περίεργος να δω αν θα υπάρξει η κατάλληλη χημεία.
Και μιας και ξεκινήσαμε σήμερα την κουβέντα περί Σμυρνιώτη, η νίκη του οποίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σημαντική, ιδού και κάποια μετ’ εκλογικά σχόλια που ακούστηκαν έντονα, και που μάλλον δεν πρέπει να απέχουν και τόσο πολύ από την πραγματικότητα.
  • Για παράδειγμα, στην ερώτηση αν ο Σμυρνιώτης είχε καθολική στήριξη απ’ όλους τους τοπικούς «γαλάζιους» κύκλους, η απάντηση που ακούστηκε ήταν πως όχι. Ακούστηκε δηλαδή, πως επώνυμα τοπικά γαλάζια πρόσωπα, δεν εμφανίστηκαν πουθενά, σε κανέναν χώρο στον οποίον η παρουσία τους θα έδινε στίγμα και θα άφηνε σαφέστατο μήνυμα στήριξής τους στον Σμυρνιώτη. Και φυσικά, δεν αναφερόμαστε στον Νομάρχη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος εξ’ αρχής είχε τοποθετηθεί σχετικά, κάνοντας γνωστό πως απ’ αυτόν, ο Σμυρνιώτης δεν θα έπρεπε να περιμένει καμία στήριξη. Μπορεί ο Νομάρχης να έβαλε έναν σταυρό στον αδελφό του Νίκο Κωνσταντόπουλο ο οποίος ήταν υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του Σμυρνιώτη, πέραν τούτου όμως μηδέν. Δεν αναφερόμαστε λοιπόν στον Νομάρχη, αλλά σε άλλα τοπικά γαλάζια πρόσωπα που μερικά απ’ αυτά, κατά το παρελθόν μπορεί και να είχαν Αυτοδιοικητικές βλέψεις ή να είχαν θητεύσει στην Αυτοδιοίκηση.
  • Στην ερώτηση, κατά πόσο ο Σμυρνιώτης χρωστάει την εκλογή του και στους ψηφοφόρους του Καραντζαφερικού ΛΑΟΣ, η απάντηση που ακούστηκε ήταν, πως ναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό την χρωστάει και σ’ αυτούς, και φυσικά στον αδελφό του Νομάρχη, Νίκο Κωνσταντόπουλο ο οποίος, κακά τα ψέματα, έτρεξε πολύ για τον Σμυρνιώτη. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο έμπειρος Νίκος Κωνσταντόπουλος δεν κατάφερε να εκλεγεί Δημοτικός σύμβουλος, η στήριξή του στον Γιάννη ήταν πραγματική και όχι ψεύτικη όπως κάποιων άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: