Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Δεν θυμόμαστε άλλη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης που η ίδρυση ενός νέου κόμματος να έγινε δεκτή με τόση αδιαφορία. Μπορεί να κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός των Μητσοτάκηδων, μπορεί να κουβάλησαν μερικές εκατοντάδες ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα, μπορεί τα ΜΜΕ να έκαναν τη χάρη της Ντοράκλας και να της αφιέρωσαν χρόνο και χώρο, όμως ούτε στις συντροφιές των συνταξιούχων δεν έγινε κουβέντα για το νέο κόμμα. Κι αν έγινε, είχε καθαρά ειρωνικό χαρακτήρα.
Άλλωστε, οι διαθέσεις της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είχαν επιδειχτεί με τον πιο κραυγαλέο τρόπο στους δυο γύρους των πρόσφατων τοπικών εκλογών και δεν υπήρχε περίπτωση να τις αλλάξει έστω και στο ελάχιστο ειδικά η κόρη του Μητσοτάκη, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια ως τέτοια: με γραμμή Μητσοτάκη.
Τι ήταν η προγραμματική τοποθέτηση της Μπακογιάννη; Ένας σκληρός νεοφιλελεύθερος λόγος που προκαλεί ανατριχίλα, ειδικά σήμερα. Πού να βρει απήχηση αυτός ο λόγος; Ούτε καν στα μεσαία στρώματα, που πλήττονται από την κρίση. Η Μπακογιάννη απλά θα κοιτάξει να αποψιλώσει τη ΝΔ (ήδη έφυγαν δυο βουλευτές, αλλά θέλει άλλους πέντε για να πιάσει το μαγικό αριθμό δέκα και να σχηματίσει ΚΟ, και θα δούμε αν και ποιοι άλλοι θα φύγουν), για να διαπραγματευθεί κάτι καλύτερο με το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: