Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΌΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ


Αρκεί να θέσουμε ένα απλό ερώτημα, για να διαλυθεί η λυσσώδης κυβερνητική προπαγάνδα των ημερών (με τη βοήθεια της τρόικας και των πάντα πρόθυμων αστικών ΜΜΕ): αφού μπορούν να εξασφαλίσουν 15,3 δισ. ευρώ μέσα στο 2011, χωρίς να θίξουν μισθούς και συντάξεις και χωρίς να βάλουν νέους φόρους, αλλά μόνο προωθώντας «αναδιαρθρώσεις», γιατί δεν το έκαναν και το 2010, όταν έπρεπε να συγκεντρώσουν μόνο 5,8 δισ. ευρώ, χωρίς τελικά να πετύχουν το στόχο τους;

Αυτό που συμβαίνει είναι προφανές, έχουν περάσει στο λαιμό του ελληνικού λαού μια θηλιά και τη σφίγγουν ολοένα και περισσότερο. Οι αριθμοί δεν έχουν καμιά σημασία. Άλλωστε, με μοναδική ευκολία τους αλλάζουν σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς να δίνουν καμιά εξήγηση. Η ίδια η τρόικα αδιαφορεί, επίσης, για τους αριθμούς. Απόδειξη το γεγονός ότι δέχεται (σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα), ότι οι στόχοι του 2010 επιτεύχθηκαν, όταν από τον ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό βγαίνει ότι οι στόχοι δεν επιτεύχθησαν.
Τούτο σημαίνει ότι και η τρόικα σκέφτεται και ενεργεί πολιτικά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιδαψιλεύσει τιμές στην κυβέρνηση, λέγοντας ακόμη και τα πιο χοντρά ψέματα, γι’ αυτό και τα στελέχη της, αν και τεχνοκράτες, πήραν σβάρνα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς δίνοντας συνεντεύξεις ως πολιτικοί.
Η θηλιά, λοιπόν, θα σφίγγει ολοένα και περισσότερο. Μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο. Θα σφίγγει όσο οι εργαζόμενοι δεν θα ξεσηκώνονται για να κόψουν το σκοινί. Από την περασμένη άνοιξη γράφαμε ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν πειραματόζωο. Ότι εφαρμόζουν πιλοτικά το πιο βάρβαρο πρόγραμμα, για να περάσουν στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη. Αυτό πλέον είναι γεγονός αναμφισβήτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: