Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ο απερχόμενος δήμαρχος




 O κατά τεκμήριο ευφυής απερχόμενος δήμαρχος Τρίπολης  θα κριθεί, όπως και οι προκάτοχοί του, για τα πεπραγμένα του από την ιστορία της πόλης. Χωρίς καμία πρόθεση να τον αδικήσουμε είμαστε  σίγουροι ότι ένα από τα λάθη του ήταν εκκωφαντικό - και το πλήρωσε, αδυνατώντας  να είναι εκ νέου υποψήφιος. Υπερτίμησε τις ανοχές μας και υποτίμησε την πληθωριστική καχυποψία των ψηφοφόρων της Αρκαδικής πρωτεύουσας και όλων των κατοίκων του διευρυμένου δήμου Τρίπολης.
 Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, λαμβάνοντας το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου, είχε προβεί σε μια δήλωση που σηματοδοτούσε αποφασιστικότητα και ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην πόλη αυτή.   Παρασυρμένος από τη δημοφιλία του θεώρησε ότι ο λόγος του ηχούσε σαν επικυρωμένο συμβόλαιο στ’ αυτιά μας και ότι η πίστωση χρόνου τού ανήκε.
Χωρίς αμφιβολία, ο Αλέκος Κοτσιάνης  άφησε αποτύπωμα έργου στην πόλη μας.  Που όμως δεν φάνηκε, γιατί δεν θέλησε να φανεί με την συμπεριφορά του. Ολοκλήρωσε τις μελέτες για την ανάπλαση της πλατείας Αρεως, της πλατείας Πετρινού, της πεζοδρόμησης του κέντρου της πόλης και άλλων σημαντικών έργων, αλλά άφησε την εκτέλεσή τους για το τέλος της τετραετίας, μη υπολογίζοντας τον άγνωστο Χ παράγοντα, τις αντιδράσεις δηλαδή  της μειοψηφίας και συνεργατών του που του καθυστέρησαν τα μάλα το έργο. Τουλάχιστον ολοκληρώνει στο παρά πέντε την κατεδάφιση της Κάτω Αγοράς, και δίνει ανάσα δροσιάς και ανακούφισης στην βρωμερή αυτή περιοχή, έστω κι αν  στη συνείδηση των δημοτών -και φίλα προσκείμενων στο πρόσωπό του- η κατεδάφιση, που είχε οριστεί για την προ των εκλογών περίοδο,  προσομοιάζει σε προεκλογικές προσλήψεις, εγκαίνια νοσοκομείων και δενδροφυτεύσεις, λίγο πριν οι κάλπες ανοίξουν.
Ο κ. Κοτσιάνης ασφαλώς  και δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για την εικόνα μιας πόλης με ανάγλυφο πάτο βαρελιού. Υπεύθυνοι είναι κι άλλοι. Όμως, η συνέργειά του έγκειται στο ότι δεν μας αποκάλυψε ακόμα σε τι φταίει και γιατί δεν κατέστη δυνατό να υλοποιήσει το όραμά του. Το συμπέρασμα είναι ότι ο πολιτικός εγωτισμός μαζί με την κομματική διασωλήνωση φαίνεται πως άρχισαν να προσβάλλονται από εξοστρακισμό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλεκος ιστορικά θα καταγραφεί ως ο αλαζόνας δήμαρχος που δεν μπορούσε ποτέ να ανεχτεί διαδόχους ικανότερους
Κακουραίος