Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΨΑΧΝΟΥΝ...

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως ο Αντουάν Σαμαράς «ζηλεύει» για κάποιον λόγο τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου. Ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο: «Γιάννης Ραγκούσης». Όχι φυσικά το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, αλλά τα πολυεπίπεδα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του, για τα οποία ο Αντουάν επιζητεί εναγωνίως ένα κατάλληλο «γαλάζιο... αντίγραφο». Πράγματι, από όλο το στελεχιακό δυναμικό που βρίσκεται γύρω από τον Αντωνάκη, είναι δύσκολο να πει κανείς ότι υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που ο Ραγκούσης ανέδειξε στην περίοδο που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ απεγκλωβίζοντας τον Γιωργάκη, από πάρα πολλές σκοτούρες.

Βέβαια, όπως με πληροφορούν κάποια πρόσωπα που έχουν πρόσβαση στη Ρηγίλλης, αν είναι να επιλέξει ο Σαμαράς κάποιον συγκεκριμένο για να τον κάνει «Ραγκούση» αυτός δεν θα είναι ο Παναγιωτόπουλος, αλλά ο Λυκουρέντζος. Λένε για παράδειγμα ότι ο Πάνος είναι ικανότατος, όμως συνολικά η επικοινωνιακή ομάδα του Αντώνη δείχνει να μη μπορεί να «γκρεμίσει» τουλάχιστον μέχρι στιγμής το αρνητικό μιντιακό τοπίο για τη ΝΔ. ενώ για τον Λυκουρέντζο λένε ότι ένα από τα ατού που διαθέτει είναι και το γεγονός ότι μπορεί να κουμαντάρει ικανοποιητικά τον κομματικό μηχανισμό.
Και ενώ ο Σαμαράς ψάχνει εναγωνίως τον δικό του Ραγκούση, το ίδιο ακριβώς δείχνει να ψάχνει και ο νέος Δήμαρχος της Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης! Ψάχνεις να βρει κι αυτός τον άνθρωπο των «ειδικών αποστολών». Αυτόν που θα τον «ξελασπώνει» από τα δύσκολα του «Καλλικράτη». Οι ενδιαφερόμενοι για μια τέτοια θέση, είναι αρκετοί, όμως ο Γιαννάκης δεν θέλει να κάνει βιαστικές επιλογές, για τις οποίες υπάρχει το ενδεχόμενο να μετανιώσει στο μέλλον. Εξ’ άλλου δυσκολεύεται να βρει το πρόσωπο εκείνο που να διαθέτει το απαραίτητο... τσαφ, για να του ανεβάσει στροφές και να του δώσει νέα δυναμική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: