Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

«ΖΕΣΤΑΝΑΝ»

την ατμόσφαιρα της πόλης, όμως, από το μεσημέρι της Κυριακής τα παιδιά με τα πράσινα κασκόλ, με τις πράσινες φανέλες, κάμποσοι «φίλοι» του Παναθηναϊκού, που μας επισκέφθηκαν για το παιγνίδι του πρωταθλητή με τον Αστέρα μας. Εμφανής, ολίγον τι θορυβώδης αλλά ήσυχη γενικά, η παρουσία τους στο κέντρο της Τρίπολης τις ώρες πριν από τον αγώνα. Άφησαν και λίγα ευρώ σε καφετέριες και ψησταριές.

Το βράδυ, μετά τον αγώνα, φρόντισαν ν’ ανάψουν λίγο τα αίματα-«ανυπακοή» στην εντολή της Αστυνομίας για το «πότε» της εξόδου από το γήπεδο, οι γνωστές αψιμαχίες, τα δακρυγόνα, τα αυτοκίνητα που την πληρώνουν, τα γνωστά που γίνονται από τέτοια καλόπαιδα. Δεν ήταν, τόσο, η-καθιερωμένη και αναγκαία- «σειρά προτεραιότητας» που έδωσαν τα όργανα της τάξης, όσο η τσαντίλα των νεαρών για το θέαμα και το αποτέλεσμα της ομάδας-θρησκείας τους. Όλα στο μηδέν.
Εμείς, οι... πολιτισμένοι βάζελοι της Τρίπολης αλλά και αστεριανοί κομμάτι, δεχτήκαμε το ισόπαλο αποτέλεσμα με ψυχραιμία, ίσως με ικανοποίηση. Περιμένουμε τους αγώνες με τον γαύρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: