Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΒΑΓΓ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ


, για να έρθουμε στα επιχώρια, παρελάμβανε περιχαρής, τι περιχαρής..., ευτυχής έδειχνε-και γιατί όχι;-την εξουσία και ο Τάσος του διεμήνυε, μέσω του γράφοντος, το λαϊκόν: «Ούτε ψύλλος στον κόρφο σου!». Ταύτα πάντα, δηλαδή οι... χαρές και η (έκδηλη) ευτυχία του Ευαγγέλου την προχθεσινή Δευτέρα το μεσημέρι, στο νομαρχιακό μέγαρο, ένθα ο αποχωρών Νομάρχης Δημ. Κωνσταντόπουλος παρέδιδε, κατά το καλλικράτειον τυπικόν, τις εξουσίες και αρμοδιότητες της «θνησκούσης» νομαρχίας στον πρώτο αιρετό αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας της αρτιγέννητης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κόσμος αρκετός-υπάλληλοι, παλιοί (νομαρχιακοί) και νέοι (περιφερειακοί) σύμβουλοι, φίλοι και συγγενείς των αποχωρούντων και των αναλαμβανόντων νέων αρχόντων-στη σύντομη και σεμνή τελετή. Παρών, φυσικά, ο νέος και πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εύλογη η συγκίνηση του Δημ. Κωνσταντόπουλου, εύλογη και η χαρά του Ευάγγ. Γιαννακούρα. Και μέσα σ’ αυτά τα «εύλογα» να ‘σου ο Τάσος (Παπαζαχαρίας) να επιμένει για το περί ψύλλου μήνυμα!
-         Πες το του Βαγγέλη, Γιώργη, εκ μέρους μου...
Δεν το είπα του... Βαγγέλη κατά την τελετή, για να μην του χαλάσω την διάθεση, για να μην μπουν... ψύλλοι στ’ αφτιά του! Το μεταφέρω τώρα-και έχει το δικαίωμα και το ελεύθερο να ρωτήσει τον Τάσο τον... ψυλλιασμένο τι εννοεί και γιατί και πώς. Μήπως και γλυτώσει από τους ψύλλους ο συμπαθής αντιπεριφερειάρχης-αρκαδάρχης πλέον, στον οποίο ευχόμαστε «κάθε επιτυχία».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρει κανείς αν ήταν στην τελετή και ο Μπαρούτσας ;;;;;
ή μήπως από την χαρά του ... παρέα με τον Αβραμόπουλο, έριχνε κανένα τάβλι ή καμια καρέκλα στο κεφάλι κανενός ;;;