Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 14-2-11

Περιμένει απάντηση  
Το ο κέι της διυπουργικής αναμένει ο Περιφερειάρχης για να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό από τον οποίο θα προέλθει ο ανάδοχος της διαχείρισης  των σκουπιδιών στη Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Κατά τον κ. Τατούλη, που απάντησε σε ερώτηση του κ. Δράκου, στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, είτε υπάρχει η απειλή της ΕΕ με πρόστιμα  είτε όχι, εμείς πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτόν το διαγωνισμό με σκοπό μια διαχείριση, που θα είναι η  πιο οικονομική,  με μηδενικούς ρύπους και με ελάχιστο υπόλειμμα.
Όχι σε αιφνιδιασμούς
Να μην αιφνιδιάζονται από τα εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα, που δεν γνωρίζουν, ζήτησε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γόντικας από το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιθυμώντας την γνωστοποίησή τους εκ των προτέρων. Παρόλα αυτά για χθες δήλωσε ότι θα ψήφιζε τα εν λόγω θέματα. Όλα αυτά, αφού πριν τη συνεδρίαση του ΠΣ είχε πει κατ ιδίαν σε δημοσιογράφους πως θα είναι χαλαρός σήμερα( χθες) λόγω της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου.
Κακά χάλια
Δεν είναι αίθουσα για Δημοτικό Συμβούλιο, πολλώ μάλλον για Περιφερειακό, αυτή του Πνευματικού Κέντρου.  Στενάχωρη μέχρις ασφυξίας, δημιουργεί κλίμα κατάθλιψης και  απελπισίας για περιφερειακούς συμβούλους και άλλους, ελάχιστους,  παρευρισκόμενους. Για τους δημοσιογράφους η κατάσταση είναι απελπιστική, αφού ούτε στα πόδια τους μπορούν να γράψουν. Μήπως  πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη μεγαλύτερη, όπως είναι αυτή που βρίσκεται απέναντι της σημερινής;  Ο Δήμαρχος έχει το λόγο.
Καθαρισμός
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 13/2, ο καθαρισμός του Βρασιάτη ποταμού. Το κάλεσμα εθελοντισμού του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, προς τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής βρήκε για άλλη μια φορά ανταπόκριση. Από νωρίς το πρωί, σε τρία σημεία στο Αγιο Ανδρέα και ένα στο Κορακοβούνι, συνεργεία μάζευαν κάθε λογής αντικείμενο που είχε πέσει στο ποτάμι. Στον καθαρισμό έδωσε το παρών και ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας με μέλη του ΔΣ, ενώ μέχρι το τέλος τις ενέργειες συντόνιζε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δ. Γκαύρος.
Επόμενο κάλεσμα, για εθελοντικό καθαρισμό αναμένεται να είναι αυτό στον Μουστό.  
Τι άλλο θα δούμε;
Σε συμβολική δίωρη κατάληψη του δικαστηρίου θα προχωρήσουν αύριο Τετάρτη, στις οχτώ το πρωί,  οι δικηγόροι της Τρίπολης, σε εκτέλεση απόφασης της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία   χθες αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011. Να σημειωθεί πως οι δικηγόροι της Ελλάδας είναι διασπασμένοι, πράγμα που φάνηκε στην ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων τους, όπου αποδοκιμάστηκε η  πλειοψηφία των διοικητικών συμβουλίων του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών και Πειραιά για την απόφασή τους να μη συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν, όπως  και η στάση ορισμένων μελών της ΕΣΗΕΑ να μην καλύψουν δημοσιογραφικά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και τη συμβολική κατάληψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που έληξε προχθές.
Χιονοδρομικό
Σύντομα αναμένεται η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου στην Οστρακίνα, σύμφωνα και με όσα δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του ΕΟΣ Τρίπολης, κ. Δημήτρης Κοσκινάς. Και το σύντομα σημαίνει σε δυο τρεις μέρες ήτοι Πέμπτη - Παρασκευή, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα έχει ελεγχθεί από αρμόδιους φορείς (υγειονομικό κλπ.) η καταλληλότητά του, ώστε να δοθεί στο κοινό και να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα καθώς, με σχετικό έγγραφο του ΕΟΤ, είχε χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο. Επίσης προβλέπεται να νοικιαστεί σε ιδιώτες για τους επόμενους δυο μήνες που θα λειτουργήσουν την καφετέρια και τα lift του χιονοδρομικού.  Από του χρόνου το ΔΣ του ΕΟΣ προγραμματίζει τη διενέργεια πανελληνίου μειοδοτικού διαγωνισμού, ώστε να βρεθούν τα άτομα που θα αξιοποιήσουν τόσο το Μαίναλο όσο και το Χιονοδρομικό κέντρο.
Απογραφή
Η Επιτροπή Απογραφής του Δήμου Τρίπολης, καταγράφει αυτή τη στιγμή επακριβώς  την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των πρώην Δήμων που σήμερα πλέον αποτελούν κομμάτι του δήμου Τρίπολης ήτοι τους  πρώην δήμους Τρίπολης, Τεγέας, Λεβιδίου, Μαντινείας, Φαλάνθου, Σκυρίτιδας, Βαλτετσίου και Κορυθίου.  Πρόεδρος της επιτροπής έχει οριστεί ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Καλτεζιώτης και μέλη οι δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Τζανής και Γεώργιος Κοσκολός. Στην επιτροπή συμμετέχουν οι προϊστάμενοι των οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών καθώς και  οι ταμίες των πρώην Δήμων.  Το έργο της επιτροπής λήγει στο τέλος του μηνός Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: