Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ανδρέας Σωτηρόπουλος

Ο Ανδρέας Σωτηρόπουλος αγωνίστηκε την Κυριακή για τελευταία φορά φορώντας τη φανέλα του Έφηβου Παμφίλων της Μυτιλήνης και φρόντισε για άλλη μια φορά να σκοράρει δικαιώνοντας τη φήμη του μονίμου γκολτζή. Στο ματς κόντρα στον Ποσειδώνα ήτανε το αποχαιρετιστήριο γκολ του.
Μπορεί βέβαια η νίκη να μην ήρθε, αν και ο "κανονιέρης" του Εφήβου έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 89ο λεπτό, αφού η ομάδα του Περάματος ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, όμως για τον Σωτηρόπουλο το συγκεκριμένο ματς θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη του.
Αιτία; Η ειδική βράβευση, που του έγινε πριν την έναρξη του αγώνα από τη διοίκηση της ομάδας των Παμφίλων Λέσβου, τιμώντας τον με αυτόν τον τρόπο, για την πολυετή προσφορά του στο σύλλογο, τα χρόνια που έζησε στο νησί μας ως φοιτητής με σημαία του το «ευ αγωνίζεαθαι». Εκ μέρους της διοίκησης ο Θόδωρος Ταμβακέλλης απένειμε στον Τριπολιτσιώτη επιθετικό τη φανέλα του Εφήβου με το όνομά του και τυπωμένο κάτω από αυτό το μήνυμα "The Best Scorer"!
Ο Σωτηρόπουλος, έπειτα από τέσσερα χρόνια στη Μυτιλήνη σπουδάζοντας Πληροφορική, φοιτώντας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, πήρε το πτυχίο του, ορκίστηκε και φεύγει για συνέχιση των σπουδών του κατ’ αρχάς στην Αθήνα, και μετά στο εξωτερικό. Η ομάδα του Έφηβου Παμφίλων έχασε ένα γνήσιο σκόρερ, όμως όπως όλα δείχνουν εκείνος θα συνεχίσει να... σκοράρει στα γήπεδα της Αθήνας! Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία  και τον βεβαιώνουμε ότι η φανέλα με το «9» και το «46» νούμερο ζευγάρι ποδοσφαιρικών παπουτσιών με τα ωραία γκόλ, που έβαζε θα τα έχουμε στην μνήμη μας και τον περιμένουμε με πολλούς άλλους και άλλες για διακοπές κοντά μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: